"The Wolf" (akrüül ja õli lõuendil 30x60cm, 2015)
Esimene maal "Animal Kingdom" seeriast


eMotion picture: The Superheroes" painting no 7.
Tegutseja: Ela ja juhi
The Doer: Live and Lead (60x80cm)

2015

"eMotion picture: The Superheroes" painting no 4.
Jutuvestja: Aja väärtus
The Storyteller: The Value of Time (100x70cm)
2015

How many symbols that refer to time can you find? Igori maalis tahtsin ma väljendada kolme asja – seda millise mulje Igor jätab, milline inimene ta tegelikult on ning lisaks mida ma temalt õppinud olen. Igor jättis mulle kaheksa aastaselt esmapilgul kurja, tõreda ja tõsise mehe mulje. Nüüd võin aga öelda, et Igor on väga suure südamega, lahke, soe ja hiilgava huumoriga mees, kes on suureks eeskujuks ja kelle lugudest olen ma palju õppinud. Just seetõttu on kindlasti kõik mu lähedased korduvalt kuulnud lauset, mis algab nii: „Igor rääkis meile sellest, kuidas...“
Igor julgustas oma lugude kaudu 13. aastast unistajast mind oma kirele pühenduma. Eriti pöörasid tema jutud tähelepanu aja ja töö tegemise väärtustamisele. Enim on mul meeles see, kui Igor rääkis seitsmendas klassis meie klassile Malcolm Gladwelli raamatus „Outliers“ esinevast 10 000-tunni reeglist ning mida olen sellest ajast peale rasketel aegadel meeles pidanud ning mille tõttu pole unistuste täitmise jaoks tehtavat tööd tegemata jätnud. Veel jutustas ta igapäeva inimestest, keda ta on kohanud ning mida neilt õppinud. Ta jutustas palju oma õpilastest, kelle üle ta on uhke ning keda ta eeskujuks meile, noortele poisteklassi noorukitele tõi. Igor pidas oluliseks eeskujude toomist ning ma ei teagi, kas ta teab, et nende viie aastaga, mil ta mind õpetas, muutus ta ise üheks mu suurimaks eeskujuks.

"Hingesidemete rebenemine" (autoportree, 50x100, akrüül, 2013-2014)

Kolmas maal Karli esimesest maaliseeriast "OTHERSIDE", mis räägib enesearengust läbi kannatuste ja imeliste aegade ning millega soovib autor pakkuda lootust ja lohutust nendele, kes on selle kaotanud.

"Falling" (autoportree, aakrüül, 50x70, 2013-2014)

“eMotion picture: The Superheroes”⭐
Tehnika, mõõdud: Akrüül, 10 lõuendi kollaaž 160x240cm
Juhendaja: Toomas Tõnissoo

Teatavasti on paljudel lastel oma eeskujud – Superkangelased – Batman, Superman või Spiderman, kelle moodi terve lapsepõlve soovitakse olla. Või siis minu puhul tegelased mütoloogia- ja võlumaailmatest – Kentaurid, Haldjad, Faunid, Lohed, Harry Potter. Nad on eeskujud, sest neil on mingid võimed, mis on niivõrd üleloomulikud, mida sooviks ka lapsena endale.Selles võrdluses olen ma maalinud oma Superkangelasi tänases päevas – inimesi minu enda elust, kes on olnud mulle eeskujuks, suureks mõjuks või õpetanud mulle tohutult palju – kelle pärast olen ma see, kes ma olen, või inimesi kelle moodi ma soovin olla – kellel on mingi „supervõime“, mida ma hindad. Mõni väärtus või voorus, mida sooviksin ka endale.
Tegu on maali ja filmi sümbioosiga. Töö on justkui motion picture*, film, mis on teostatud maalina. Või siis maal, millesse olen püüdnud tuua sisse filmilikkust. Iga maal on justkui kaader või stseen filmist, mõni closeup, mõni üldplaan, iga inimene on justkui kaader minu elust. Nii kujutab töö tervikuna ka kinoekraani. Iga töö üleminek on samuti oluline koht, sest filmis ühest stseenist teisse on üleminek just üks olulisemaid asju, et see oleks sujuv ja loogiline ning toetaks filmi jutustust.
Samas saab vaadelda igat maali eraldi. Ka see on oluline, sest igasse maali üritasin püüda iga kujutatud inimese olemust ja nende „supervõimeid“. Alustades poosist, millega olen portreteeritavat tahtnud kujutada, tehnikast millega maalisin portree ning lõpetades värvide, pintslitõmmete ja sümbolitega, millega olen maalinud tausta. Igasse maali olen püüdnud kõikide oma Superheroede olemuse just nii, nagu mina neid näen.
*Motion picture – ingl. k „liikuv pilt“, sünonüüm sõnale film ja movie.

"NEYMAR" (akrüül 60x80cm lõuendil, 2014)
Originaal kuulub Sportlandile, võimalus soetada piiratud koguses printe.

iPhone: "Golden Life 2" (akrüül 90x90 cm lõuendil, 2014-2015)

"GOLDEN" seeria, mida Karl loodab sügise lõpus esitleda keskendub sotsiaalsetele ja ühiskondlikele teemadele ning probleemidele. Paarismaalide komplektina tekivad sotsiaalsed arutelud, mille kunstnik ei soovi nii väga anda edasi kindlat arvamust, vaid kutsuda inimesi ülesse olulistel teemadel vestlema.

Kotkas: "The Eagle" (akrüül lõuendil 30x60cm, 2015)
"Animal Kingdom" seeriast.

"Golden Dreams 2"
(akrüül 90x90 cm lõuendil, 2014-2015)

"GOLDEN" seeria, mida Karl loodab sügise lõpus esitleda keskendub sotsiaalsetele ja ühiskondlikele teemadele ning probleemidele. Paarismaalide komplektina tekivad sotsiaalsed arutelud, mille kunstnik ei soovi nii väga anda edasi kindlat arvamust, vaid kutsuda inimesi ülesse olulistel teemadel vestlema.

"The Gift of Time" (akrüül, 2x 90x90 (180x90cm) 2014)