Laupäeval tuleb Eesti Muusika Karika finaalis viksidel ja viisakatel NOORKUU poistel rinda pista süldipidude valitseja MEIE MEHEga.

Õrn a cappella rämehäälsete lorilaulude vastu, ülikonnad viinareklaamiga t-särkide vastu. Keda eelistab rahvas?

Meie Mehe boss Aivar Riisalu, kes jälgis viimast poolfinaali silmanurgast, oleks eelistanud finaalivastast Tanel Padarist: «Teeme sarnast muusikat, meie repertuaaris on ka rockmuusika kavereid. Suudame samamoodi kitarri taguda.»

Enne finaali on Kroonikas vastamisi bändi liidrid Aivar Riisalu Meie Mehest ja Martti Meumers Noorkuust.

Mida teate Meie Mehest / Noorkuust?

M.M.: Tean, et tegemist on Eestis ülipopulaarse bändiga, kellel on väga palju kuulajaid, kuid kellel on ka palju vastaseid. Kuulnud neid ilmselt ikka kunagi olen, kuigi praegu ei tule meelde täpselt, millal. Aga laupäeval on meil ju see suurepärane võimalus. Nende muusika peegeldab väga suure osa eestlaste maitset, see sobib ideaalselt pidutsemiseks «teisel päeval».
A.R.: Mitte midagi. Ma ei tea üldse muusikast väga palju, sest pole aega seda kuulata. Põhiliselt kuulan autoga sõites Kuku raadiot ja seal neid vist väga palju ei mängita.

Mida Aivar Riisalust/ Martti Meumersist teate?

M.M.: Tean, et ta on selle bändi liider ja, mis seal salata, üle keskmise kõva pullivend-ärimees. Isiklikult ei tunne.

A.R.: Temast ei tea ka midagi.

Kas olete juba otsustanud, millist vastaste lugu esitate?

 

M.M.: Kahjuks veel mitte, aga kui peaks vaja minema, siis valikut on küllaga ja me ei näe probleemi ükskõik milline lugu a cappellas ära teha.

A.R.: Otsustanud ei ole, aga tõenäoliselt teeme a cappella. Oleme kunagi ühe kolleegi pulmas üht nende lugu esitanud.

Noorkuu ja Meie Mees on täiesti vastandlikud bändid!?

M.M.: Meil on Meie Mehega ka palju ühist — ka nemad laulavad...

A.R.: Aga võib-olla paneme finaaliks ka ülikonnad selga? Ma ei taha küll öelda, et meie näeme räpakad välja — aga pole mõtet kohe kehvema väljanägemisega miinuspunkte teenida.

  Kas Eesti Muusika Karika saaja on parim eesti muusika tegija?

M.M.: Parimaid on palju ja stiilid väga erinevad. Isiklikult on mul väga kahju, et The Sun finaalis ei ole, sest nad on minu lemmikud hetkel. Samas arvan, et ka sellistel bändidel nagu Smilers ja Vanilla Ninja oleks väga suur rahva poolehoid, aga nemad kahjuks selles saates ei osalenud.

A.R.: Sain aru, et saate komplekteerimisega ei olnud kõige paremad lood. Ma ei arva, et oleme parimad. Meie teeme oma asja võimalikult hästi.

  Millised on vastase tugevad küljed ja millised teie trumbid?

M.M.: Neid on palju, nad on vanemad, targemad, suuremad ja tugevamad. Noorkuu tugevus on jonnakus ja järjepidevus ajada oma asja ning on tore, kui see ka teistele korda läheb.

A.R.: Meil on väga tugevad instrumentalistid. Kitarr, löökriistad, klahvpillid — kõik on väga head. Oma lugusid teeme südamega. Noorkuu kohta on raske öelda, kuna ei tunne neid. Nad on kindlasti kõik väga andekad. Nad on kindlasti ebamugavad vastased, kuna on nii erinevad.

Milline on teie ansambli tüüpiline fänn?

M.M.: Neid on väga erinevaid. Arvan, et nad on enamasti üle keskmise musikaalsed. Siinkohal on väga hea võimalus kõiki fänne tänada tugeva toetuse eest.

A.R.: Teda ei ole võimalik kirjeldada, nad on nii erinevad. Vanuses 3–73, erineva haridustasemega, nii mehed kui naised. Meie markantseim kontsert on olnud Ida-Virumaal ühe kaevanduse sulgemisel, kus kuulajateks oli 300 äsja koondatud kaevurit. Mingi kitsas ringkond arvab miskipärast, et Meie Mees on halva maitse sünonüüm. Me oleme mänginud nii Hansaliisingu kui Pakterminali suvepäevadel — kas seal töötavad kõik halva maitsega inimesed?

  Kui võidate, siis kuidas kasutate auhinnaks pakutavat võimalust osta 50 000 krooni eest muusikariistu?

M.M.: Nagu ma aru saan, tuleks meil siis teatud muusikapoest instrumente valida. Pille me ei ostaks, aga kindlasti on seal miskit, mida meil vaja läheb.

A.R.: Instrumente suudame me tänapäeval küll ise osta ja laskmata karu nahka ei tahaks jagada. Aga kui mingil põhjusel peaks võit tulema, siis suure tõenäosusega läheks suur osa auhinnast heategevuseks.