Kuigi euroskeptikutest põlissoomlased pühapäeval valimisi ei võida, kasutab Huhtasaari püünel olekut ära, et levitada immigrantide ja liidu suhtes negatiivset meelsust. Naine vihkab Euroopa Liitu, rõõmustas Brexiti üle ja toetab Donald Trump, ent kõige tähtsam on see, et Huhtasaari usub endal olevat Soome poliitikas suur tulevik. “Meenutan inimestele, et põlissoomlased on tõeline alternatiiv peavoolule,” rääkis poliitik intervjuus Politicole. “Tahan Soome kurssi muuta ja võtta tagasi meie iseseisvus.”

Naise jõulised kommentaarid vähemuste suhtes, tema plaatinablondid juuksed ning maruline kõnepidamisstiil on teeninud naisele kohalikus meedias hüüdnime Soome Marine Le Pen. Naine valiti vaid kolm aastat tagasi parlamenti ning kuigi ta presidendiks ei saa, valmistub ta hoogsalt europarlamenti kandideerima. Tema stiil on justkui lapitekk maailma populistide maneerist – Le Penilt on laenatud äärmuslik rahvuslus, Nigel Farage’ilt euroskeptitsism ja Donald Trumpilt on võetud šnitti lööklauseteks “Soome esimesena” ja ”Võtame Soome tagasi!” Isegi USA presidendi ikoonistaatuse saavutanud punane nokkmüts on saanud oma reinkarnatsiooni lilla ludumütsina, mille küljel kirjas presidendikandidaadi eesnimi Laura.

Enne poliitikukarjääri oli Huhtasaari religiooniõpetaja ning tema õpilasteks olid erivajadustega lapsed. Selle najal on naine saanud põlissoomlaste esindusnäoks, kuna partei juht Jussi Halla-aho püsib tagaplaanil strateegina. Huhtasaarile heidetakse ette tema vähest kogemust, ta jääb debattides jänni ja kordab vaid lööklauseid, lisaks süüdistatakse teda ülikooli lõputöö plagieerimises. Naine sellest aga ei heitu ning jätkab oma rolli Soome peamise populistina: “Nigel Farage on minu eeskuju. Läks 17 aastat, ent Brexit sai võimalikuks. Mina ei kavatse nii kaua oodata.”