Kanali saatekava ning programmi tutvustamise järel kuulutas pressikonverentsi juht Indrek Treufeldt pressikonverentsi ametliku osa lõppenuks ning andis sõna üle kohale tulnud ajakirjanikele, kes soovi korral kõnepulti jäänud kanali peatoimetajale Darja Saarele küsimusi said esitada.

Võimalusest haaras otsemaid kinni agar Vene telekanali NTV reporter, avades küsimusteringi päringuga kanali rahastuse kohta: kui palju raha anti ning kust raha tuleb. Saades Saarelt vastuse sajaprotsendilise riigieelarvestuse osas, järgnes konstateeriv küsimus, kinnitamaks, et kanal on täielikult rahastatud valitsuse poolt. Järgnes küsimus kanali eesmärkide kohta. Saanud vastuseks, et kanali mõte on liita venekeelne elanikkond Eestis üheks, jätkas ajakirjanik: "Tahate öelda, et siis Eesti kanalid pole sellega siiani tegelenud?"

Rahva seast läbi käivast suminast ning kannatlikult vastava Saare klaasistuvast ilmest lähtuvalt haaras Treufeldt ohjad taas enda kätte, tuletades telereporterile meelde, et tegu on pressikonverentsiga, et sõna tuleks anda ka teistele ning intervjuusid saab teha hiljem. Küsimusteks mõeldud mikrofon jõudis saalis käia vaid ühe mehe käes, kui see taas saali selles otsas peatus, kus NTV kaamera püsti oli.

Sedakorda sai sõna endine Raadio 4 uudistetoimetaja ning tuline blogija Jevgeni Levik, kes tahtis esmalt teada, milline on ETV+ sihtrühm, kes peaks hakkama kanali saateid vaatama, mitu tuhat vaatajat on kavas ning milline on sotsioloogide nägemus kanali vaatajaskonnast - sooliselt, vanuseliselt ja haridustasemelt. Saamata puiklevalt Saarelt selgelt numbrilist vastust, kordas Levik ennast, saades Saarelt pragada oma jutu katkestamise eest ("Mina teie küsimust ei katkestanud, kas pole?"), kuid jäädes taas vastuseta. "Anname kanalile 3-5 aastat," jäi peale Saare sõnum, et kanal peab esmalt ennast sisse töötama.

Vannutades Saarele oma suurt lugupidamist, põrutas Levik seejärel ETV+ töötajate read huilgama ja plaksutama pannud küsimuse, millele ta enda sõnul ootaski pigem reaktsiooni kui selgelt vastust, olles enda sõnul sama küsimuse selget vastust saamata Saarele esitanud ka mitme aasta eest: kellele kuulub Krimm? "On Krimm meie või mitte? On Venemaa Euroopa või Aasia? Oli Brodski vabaduselaulik või imperialistlik hing? Oli Stalin efektiivne mänedžer või verise terrori juht? Need retoorilised küsimused juhivad meid õigetelt teemadelt kõrvale, sest tõeline küsimus on üks: kas Eestis elavad venelased löövad täna ühiskonnas kaasa? Ei löö," vastas Saar, viies jutu taas kanali lõimumiseesmärkide juurde.

Palju elevust tekitanud küsimuse järel kuulutatigi pressikonverents lõppenuks.

Kui Leviku Saarele suunatud küsimustest õhkus siiski kolleegidevahelist heatahtlikkust, siis intervjuud sooviva NTV meeskonna ning Saare vahel jõudis olukord enne intervjuud siiski ka pingeliseks minna. "Kas tahate, et paneme uudistesse, et Saar ei olnud nõus intervjuud andma?" ütles reporter, kel ei õnnestunudki Saart enne kaamera ette saada, kui päris viimasena. Muuhulgas tahtis NTV teada, kelle poolel on ETV+ Eston Kohveri asjas ning kas kanal esindab Venemaa vastaseid seisukohti - mõlemast vastusest pareeris Saar aga taas kõrvale.

Kaameratule kustudes leidis siiski aset ka leppimismoment. "Polnud tarvis meid karta," lohutas NTV reporter Saart sõbralikult.

Videolõiku intervjuust vaata ülalt!

Jevgeni Levik tegi pressikonverentsilt mõned postitused ka oma Facebooki lehele, tõotades ERRi juhatuse liikmele Ainar Ruussaarele paljastada kõik tsensuuriilmingud ETV+ eetris ning kommenteerides Saare kõrvalepõiget Krimmi-küsimusest: