“Ela ainult edasi. Ole rahul sellega, mis sinuga tehakse. Ära hakka virisema ja ära hakka vastu. Ela nii, kuidas on antud tingimustest võimalik elada,” andis Kuuskor nõu, kuidas nii pikalt elada. Väga oluline asi on ka tervislikud eluviisid, näiteks pole Eduard oma pika elu jooksul proovinud viina, suitsu ega ka narkootikume.

“Kõige olulisem on see, et ära sunni oma tõekspidamisi teistele peale. Katsu läbi saada nende tingimustega, mis sul on antud momendil olema,” ütleb Eduard. “Armastus ei paista üldse silmagi. Kui sa oled pulkade taga, siis need küsimused on kõik kõrvalised. Kõige olulisem on see, mida sa pead tegema, mis su käest nõutakse ja kuidas sa pead käituma,” seletas mees, et oma käitumisega ei tohi endale raskemaid tingimusi kaela tõmmata.

Eduardi sõnul on 100-aastane olla üpris rahulik: “Mittemingisugused asjad enam eriliselt mõju ei avalda. Kõike vaatan nii, et täna on nii ja homme läheb kindlasti teisiti.” Mis puudutab aga füüsilist valu ja liikumist, ütleb Eduard humoorikalt: “Mul on südametunnistus liiga kaastundlikuks läinud — teised joovad ja ma pean tuikuma.”