Oprah alustas oma kõnet kirjeldades, kuidas väikese tüdrukuna istus linoleumpõrandal ning vaatas 36. scarite galat, mil esmakordselt pärjati parima meesnäitleja auhinnaga mustanahaline mees. See oli esmakordne, mil ta nägi üht endaga sarnast inimest sellisel moel autasustati.

Oprah ülimalt julgustav kõne pani publiku ovatsioonides kiljuma, kõik mehed ja naised publikus nutma, ahhetama ja suud ammuli end kuulama. Oma ülimalt artikuleeritud ja viimasel aastal ühiskonnas eriti teravalt jututeemadeks olnud teemadel peetud kõnes pööras ta enim tähelepanu naistevastasele vägivallale.

Seejärel rääkis Oprah loo Recy Taylorist, kes noore naisena kirikust koju kõndides kuue valge mehe poolt rööviti, vägistati ning jäeti kinniseotuna teepervele lebama. Naist ähvardati surmaga, kui too pidanuks juhtunust kellelegi iitsatama. Recy suri kümme päeva tagasi, olles 98-aastane. Kurjategijad, kes teda ründasid, pääsesid puhta nahaga.

"Liiga kaua on naiste appikarjed kõlanud kurtidele kõrvadele. Naisi pole usutud, kui nad on võtnud julguse kokku ja rääkinud tegudest, mida need mehed on teinud. Nende meeste aeg on läbi. See aeg on läbi!" hüüdis Oprah Winfrey galal, mispeale kampaania #metoo toetajatest naisnäitlejad ja paljud teisedki juubeldades püsti tõusid.

Vaata Oprah kõne täispikkuses videost!