Elver Loho kirjutab: "Eelmisel nädalal kirjutasin Tarandile privas, et sutsu silmakirjalik esineda pereväärtuste konverentsil kui tegu pole päris monogaamse suhtega. Oli siuke selge mees-mehele ütlemine ja kogu lugu. Järgmisel päeval läks Tarand Valgas pärast valimisdebatti täiesti kõrvalise inimese Õie-Mari Aasmäe juurde ja valjult, ülbelt ja vihaselt palus mulle edasi öelda: "I will ruin him, I will crush him, I will kill him." (Ingl.k. "Ma rikun ta elu, ma litsun ta ära, ma tapan ta!") Konkreetne tapmisähvardus eurosaadik Indrek Tarandilt minu pihta. Kõrval tunnistajateks Hardo Aasmäe ja ka kohalikud inimesed. Ainuke põhjus miks ma pole politseisse avaldust teinud on selles, et Tarand saaks kriminaalmenetlusest valimiste eel vaid lisakuulsust. Minu jaoks oli teema läbi hetkeni mil Indrek Tarand mind tappa ähvardas."

Elver Loho ja Indrek Tarandi kirjavahetuse, mida kuuled ülaltoodud videost, lugesid  7. mail toimunud konverentsil "Tahan saada last, aga normaalset meest ei ole" ette Indrek Tarand oma abikaasa Kadiga. Ülaltoodud kirjale vastas Tarand Delfile nii: "Mitte midagi mul seal (emadepäevale pühendatud konverentsil -toim.) lausutule lisada pole, seega paluks mind mitte tüüdata Elver Loho imelisest isikust lähtuvate teemadega. Kõike head soovides ja jutu lõppenuks lugedes."

Konverentsil kirjavahetuse ette lugenud Tarand sõnas etteaste lõpetuseks: "Ma absoluutselt mõistan igat naisterahvast, kes nähes olendit nimega Elver Loho, kaotab soovi lapsi saada."

Loho konverentsil ei viibinud.