Goya märkis, et ta on kuulnud, et paljudel täna meeleavaldusel viibinud õpetajate pole madala palga tõttu võimalik osta kontserdipiletit.

„Olen valmis andma erikontserdi inimestele, kes ei saa endale kontserdipiletit lubada,“ lubas Goya Delfile. „Me peame sellest produtsentidega rääkima.“

Goya, kel on oma muusikakool ja kes on samuti õpetaja, rääkis, et ta on oma elu jooksul palju teinud ja näinud ning nüüd on aeg teha ka midagi muud ja näiteks teisi aidata. Ta elab ja õpetab praegu Marokos, kus ta annab ka tasuta muusikatunde vaestele lastele ning muretseb neile instrumente.

„Olen samuti õpetaja ja mul on oma muusikakool,“ rääkis ta. Tema hinnangul on normaalne, et inimesed lähevad tänavale oma õiguste eest seisma. „Asjad ei muutu kunagi, kui jääd koju ootama,“ lausus kitarrist, kes enda sõnul on selliseid meeleavaldus nagu täna Vabaduse väljakul näinud ka näiteks Belgias.

„Olen kuulnud, et need inimesed töötavad kõvasti, aga nende töötasud on väga madalad,“ ütles Goya Eesti õpetajate meeleavaldust vaadates. Ta rääkis, et Belgias on õpetajad olnud sunnitud oma õiguste eest avalikult seisma. „Mis on täiesti normaalne.“

Belgia õpetajate kuupalgad on tema sõnul umbes 1500 euro tasemel.

Homme annab Francis Goya kontserdi Tallinnas Nokia kontserdimajas.