Peeter Oja on oma kaaluka karjääri jooksul mänginud kõiksugu suuri mehi, aga meie igapäevast maailma kujundavat karakterit veel mitte. “Väikse Inimesena on huvitav pugeda Suure Mehe sisse ja vaadata, mis vigureid ta siis tegema hakkab,” räägib Peeter Oja ootusärevalt.

“Väga paljud inimesed on enne magamaminekut mõelnud, mis toimub Putini või Trumpi peas. Kuidas on selline käitumine võimalik, kuidas saab inimene mõelda sääraseid mõtteid,” imestab Jan Uuspõld. “Nüüd me teeme nende meeste pähe oma staabi ja toome teile sealt värskeid sõnumeid.”

Etenduse produtsent Mart Normeti jaoks seisneb uue etenduse põhiline intriig selles, et maailma kaks kõige tähtsamat meest kohtuvad ühes ruumis kahekesi, ilma nõunike, tõlkide, turvameeste ja teiste abilisteta. “Igapäevaselt seisab nende selja taga suur armee, palju raha ning üüratu ego. Õigemini, üüratu ego ei asu nende selja taga, vaid käib neist alati kaks sammu ees,” kirjeldab Normet. “Me kuuleme nende meeste tegudest ja mõtetest iga päev. Justkui elaksime nendega koos! Aga ometi ei ole me neid näinud inimestena. Nüüd on see võimalus!”

“Päris kahekesi meie tegelased siiski ei jää”, kergitab saladuseloori lavastaja ja dramaturg Diana Leesalu. “Üllatusi juhtub ka kõige suuremate ja kindlamate meeste elus.”

Leesalu on toonud Tallinna Linnateatris lavale mitmeid armastatud lavastusi. Samuti on ta olnud dramaturgiks ja lavastajaks Kinoteatri publikut naerutanud lavastuste "Once Upon a Time in Estonia", "Võidab see, kellel on kõige hullem mees" ja "Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine" juures.

Etenduse stsenaariumi konsultant on politoloog ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, kes on olnud ka “Tujurikkuja” produtsent ning “Ärapanija” toimetaja. “Maailm ei ole peale seda salajast tippkohtumist enam endine,” muigab Moora. “Me arvame, et me teame palju ja saame aru sellest, kuidas maailmas asjad käivad, aga kas ikka päriselt.”

Etenduse kaasprodutsendiks on Apollo Kino, kelle esindaja Tanel Tatteri sõnul ongi Apollo Kino suunanud oma pilgud tõsiselt produktsiooni suunas. “Meil on au teha koostööd parimate produtsentide, kirjutajate, lavastajate ning näitlejatega. Apollo Kino saalid on ideaalseks kohaks, kus julgeid tükke mängida,” räägib Tatter. “Eelmise hooaja Kinoteatri etendusi „Once upon a time in Estonia“ käis Apollo kinodes vaatamas 14 000 vaatajat. Rääkides „Tramp ja Puutin“ etenduse taha koondunud taustajõududest ning teema teravusest oleme veendunud, et siit tuleb midagi väga põnevat! “

Etenduse korraldajad rõhutavad: "Tähelepanu, palume publikul silmas pidada, et selle etenduse puhul on suurus oluline ning kõik sarnasused reaalse eluga on reaalsed."

„Tramp ja Puutin“ etendused toimuvad 31. oktoobrist Apollo Kino Solaris Telia saalis.