Lembit sõnas Mirrorile antud intervjuus, et hoidis oma isakssaamist tervelt seitse kuud saladuses, et olla lõpuni kindel, et lapsega on kõik hästi. Nimelt mehe eelnevate kaasade rasedused on seni katkenud.

Mirrori artikkel nendib muuseas ka tõika, et ehkki enne pälvis Öpik tähelepanu oma poliitilise tegevuse poolest, siis nüüd pääseb mees leheveergudele pigem oma kireva armuelu tõtti. Öpik elab koos 33-aastase bulgaaria päritolu Sabina Vankovaga, kes tegutseb kinnisvaraäris.

"Soovisin last juba pikalt," tõdes Öpik ja rääkis ka, et tema endiste kaaslannade rasedused on katkenud. Samuti kartis mees, et tema sugujätkamise võimet on mõjutanud ka aastaid tagasi juhtunud õnnetus.

"See teema on minu jaoks väga emotsionaalne, seda on raske sõnadessegi panna. Tunne on selline, justkui kuulaks imeilusat muusikapala," kirjeldab Lembit oma mõtteid ja tundeid varsti ilmavalgust nägevast lapsukesest rääkides.

Teatavasti oli 1971. aastal Öpikul väga raske õnnetus, mil ta kukkus alla 3 meetri kõrguselt puu otsast ja vigastas oma suguorganeid. Õnnetuse tagajärjel võinuks ta steriilseks jääda.

Öpik rääkis, et on kahel korral erinevate kaasadega läbi elanud nurisünnituse, mistõttu sel korral ei soovinud rasedust avalikustada enne, kui kõik oli täiesti kindel.

Lembitu elukaaslane Sabina veenis Lembitut pikka aega, et too oleks nõus proovima temaga last saada. 2016. aasta juunis otsustas Lembit, et soovib last ning juba septembris oli Sabina beebiootel. Paarile sünnib tütar ning tähtajaks on arstid arvanud esialgu 21. juuni. Sabina ütles intervjuus, et ei soovi Lembitut sünnituse ajal palatisse. "Mees ja naine ei saa siiski päris kõike omavahel jagada," jäi Sabina endale kindlaks.