"Mul on alalõug väga valus, ei saa hästi liigutada. Üleüldse keha valutab, pea ka, sest juustest tiriti ju." Lisaks lohistati noort naist mööda asfaltit, millest on samuti kehal inetud sõjahaavad. Liisa ootas bensiinijaamas hamburgerit, kui ühtäkki sisenesid poodi kaks vene keelt kõnelevat naisterahvast. Müüja ei mõistnud klientidega võõras keeles rääkida ning Liisa astus noormehe kaitseks välja paludes naistel Eestis eesti keeles suhelda. Tüdruk pomises omaette "no on sibulad", millest naised täiuslikult aru said ja üks neist tungis Liisale ebaviisaka kommentaari järel kallale.

Väidetavalt tõugati Liisat, tüdruk vastas samaga. Seejärel võeti kasutusele rusikad ja jalad. Üks hetk tiriti Liisa bensiinijaama ette, kus liitus peksjatega meesterahvas. Võõrad olid üritanud neiut ka autosse tirida.

Statoili müüja reageeris kiirelt ja võttis ühendust politseiga, ent abiväge pidi väidetavalt ootama kaua.

Ühtäkki kostis püstolilask, mille taga oli Liisa järele ootama jäänud taksojuht.

Kuuuurija tegi toimunust juttu ka tanklaketi personaliga. Selle töötajad on hämmingus, kuna noormees, kes too saatuslik õhtu tööl oli, on küll eestlane aga kõneleb väga hästi ka vene keeles. Arvatakse, et juhtumi taga on sootuks teised põhjused.

Kokku osales vägivallajuhtumis kuus inimest - kolm meest ja kolm naist, räägib Lääne-Harju politseiosakonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi. Konfliktis osalejad olid erinevate rahvuslike taustadega. "Saame siin rääkida nii Moldaavia, Ukraina kui ka Soome taustast. See, et nad on vene keelt kõnelevad inimesed, selle pinnalt järeldada rahvuslikku konflikti - see on spekulatiivne. Liisa teab, et ta võib olla liiga terava ütlemisega. "Enne ütlen, siis mõtlen."