Susi Stuudio sai nime austusavaldusena Raplast pärit ettevõtte Eventech OÜ tänaseks siit ilmast lahkunud tegevjuhile Tõnu Susile. Loodav stuudio hakkab pakkuma helisalvestusvõimalust solistidele, bändidele, instrumentalistidele, luuletajatele ja teistele andekatele Rapla inimestele. Lisaks on stuudio projekteerimisel arvesse võetud kooride ning ansamblite salvestusvajadusi.

Susi Stuudio seintelsaab olema eksponeeritud Raplamaa muusika ajalugu. Näiteks on Raplamaalt aastate jooksul on sealt välja kasvanud mitmeid tunnustatud tegevmuusikud: lisaks Jürile ja Mickule veel Riho Sibul, Vaiko Eplik, Anne Veski, Katrin Karisma, Birgit Õigemeel, Taavi Langi, Siiri Sisask jt.

Hetkel tegutseb maakonnas kümneid noortebände, kes silma paistnud Eesti suurematel muusikafestivalidel ning võistlustel. Kõrgelt on hinnatud Rapla Laulustuudio koorid, ansamblid, solistid Thea Paluoja juhendamisel. Lisaks on Raplamaal viis muusikakooli. Hetkel puudub siin maakonnas salvestusvõimalus.

Tänaseks on Susi Stuudio toetuseks sponsorite, kohaliku omavalitsuse, kultuuriministeeriumi, Rapla muusikute vabatahtliku töö ning heategevuslike kontsertide tuluga kokku kogutud ning stuudiosse investeeritud 187 764 eurot. Jäänud on veel soetada vaid stuudiotehnika ning musitseerimine saab alata.

Kui soovid Rapla muusikastuudio tehnika soetamisele õla anna panna, saad seda teha Hooandjas. Lisaks on toetusteks avatud MTÜ Rapla Haridusseltsi arveldusarve EE581010220206103225 SEB pangas.

Susi Stuudio ehituse ja peagi ka tegemistega saab kursis püsida Facebookis.

Vaata ka stuudiot tutvustavat klippi: