Lihavõtete ajal, mil kuninglik pere käis jumalateenistusel, oli väga selgelt näha Letizia ja Sofia vaheline pingeline olukord. Meediasse jõudnud fotodelt ja videolt näeb, kuidas Bourbonide kuningliku perekonna liikmed liiguvad rahulikul sammul pärast missat Mallorca Palma katedraalist välja. Kuninganna Sofia üritab koos oma kahe pojatütre, printsess Leonori ja infanta Sofiaga fotograafidele poseerida.

Sellele püüdele astub sõna otseses mõttes vahele kuninganna Letizia, kes seisab nende ette ning tõreleb Sofiaga. Letizia üritab ka printsess Leonore'i Sofiast kaugemale tirida ning laps lükkabki vanaema käe enda õlalt maha ning üritab kogu situatsioonist, ka oma ema juurest, lahkuda.

Hispaania endise kuninga Juan Carlos I abikaasa, kuninganna Sofia sugulane, Kreeka printsess Marie-Chantal võttis kuninganna Letizia väidetava ülbuse teemal Twitteris sõna.

"Olen vihane, et kuninganna Sofiat avalikult sellisel viisil koheldi. Mitte ükski vanaema ei peaks midagi sellist kogema! Nüüd on selge, kes Letizia tegelikult on," teatas Kreeka printsess.

Hispaanlased on sotsiaalmeedias agaralt kuninganna Letizia ja ta ämma vahelist hõõrumist kommenteerinud, toetades kuninganna Sofiat.