“Suur-suur aitäh teile kõigile. Aitüma! See oli vinge aeg,” hüüdis Tanel Padar pärast seda, kui oli kõlanud The Suni 15 aastat kestnud karjääri lõpuakord. Seejärel sättisid mehed end ritta, et üheskoos veel rahva ees viimast korda sügavalt kummardada. Rahvale ei jäänud aga märkamata, et muusikute hüvastijätt mõjus pigem kohmetult kui siiralt ja Tanel Padar embas oma bändikaaslastest vaid Tomi Rahulat.

Bassimees Danel Pandre ütles TV3-le antud intervjuus, et kindlasti ei ajanud bändi lahku muusikute omavahelised tülid: “Arvan, et see asi lihtsalt leidis oma suht loogilise lõpu. Nende egode põrkumiseks on olnud aega väga palju juba,” ütles Pandre ja lisas, et mingisugust otsest skandaali pole mõtet otsida. Kehakeele ekspert Atali Stahlman seab oma hinnanguga selle jutu aga kahtluse alla.

“Tanel ei ole nendega sõber ja nemad ei ole Taneliga sõbrad,” ütleb ta pärast ülaltoodud videoklipi vaatamist. “Kes otsustas üldse selle bändi tegevuse lõpetada, seda me ka ei tea. Kas Tanel ainuisikuliselt või kogu bänd ei soovinud enam temaga koostööd teha — see jäi praegu arusaamatuks.”

Atali sõnul oli silmnähtav, et mitte keegi bändist ei toetanud Tanel Padarit nende viimasel kontserdil ansamblina Tanel Padar & The Sun: “Keegi ei tulnud tema juurde, kuigi tema on selle bändi liider ja juhtfiguur. Tomi Rahula küll astus talle ligi, kuid seda ka ainult selle peale, et ta ise viipas teda käega. Tegelikult oleks Padar jäänud täiesti üksinda — mitte keegi ei oleks tema juurde tulnud,” lausub Stahlman.

“Sealt peab olema üks väga suur must kass läbi jooksnud, just Taneli ja bändiliikmete vahelt. Ma veel kahtlen, kas see otsus lõpetada oli tema poolt või ei soovinud teised liikmed temaga lihtsalt enam koostööd jätkata. Millegipärast on seal midagi juhtunud, et need inimesed ei pea temast enam lugu,” mõtiskleb ta.

Stahlmani hinnangule lisab kaalu ka asjaolu, et pärast The Suni viimast kontserti kadus Tanel Padar kui vits vette, pagedes koos Tomi Rahulaga lavataguse ruumi kaudu aknast välja otse sadamasse, jättes fännidega kohtuma vaid Tarvo Valmi ja Danel Pandre. Nii mõnegi ustava austaja jaoks oli see emotsionaalsele õhtule üsna nukker lõpp, sest bändiga viimase kohtumise pärast sõideti kohale Eestimaa erinevatest nurkadest. Kihnu rahvamaja juhataja Veera Leasi sõnul meelitas kontsert saarele kokku pea 900 inimest, sealhulgas nii suuri kui ka vanu.