Vintpüssiga kohalikuks kangelaseks tituleeritud Willeford peatas Texase kirikus tapatalguid pidanud Devin Patrick Kelley. Willeford andis esimese intervjuu pärast tapapühapäeva ning sõnas, et oli surmani hirmunud, kui oma relva haaras ja teadis, et see mees oli just kümneid tema sõpru tapnud.

"Need inimesed seal kirikus olid minu sõbrad ja pereliikmed. Iga kord, kui kuulsin lasku, teadsin, et sellega kaotas üks inimene oma elu," sõnas Willeford kanalile ABC antud intervjuus. "Mul oli surmahirm. Tõesti oli," sõnas ta.

Sutherland Springsist pärit mees, kes on endine vintpüssist tulistamise treener, ütles, et tema tütar teavitas teda tulistamisest, mis kostis lähedalasuvast kirikust.

Willeford haaras oma relvakapist vintpüssi ja jooksis teisele poole tänavat, unustades isegi kingad jalga panna. "Ma kuulsin järjepanu püssipauke. Ma teadsin, et need olid sihitud lasud, mitte suvalised," jätkas ta õudusega olukorra kirjeldamist.

Willeford varjus kastiauto taha ning sattus mõrtsukaga tulevahetusse. Willeford jõudis Devin Kelleyt tulistada enne, kui too oma sõidukini jõudis. Jõudnud autosse, tulistas Kelley paar korda läbi küljeakna ning Willeford avas taas tule. Kelley sõitis minema ning Willeford palus lähedalasuva autojuhi abi, et mehele järele sõita. Maanteel helistas Willeford hädaabinumbrile ja peagi märkasid nad Kelley autot, mis pidurdas järsult, sõitis otsa liiklusmärgile ja lendas üle katuse teeäärsesse kraavi. Politseinikud leidsid autost kirikutulistaja surnukeha.