Donald Trumpi abikaasa Melania Trump otsustas aga traditsiooni lõhkuda ja ilmus välja eraldi autos. Tema saabumine kahe erikülalise seltsis pälvis külastajalt seisva aplausi ja ta istus oma kohale kõigest minut enne kõne algust.

Melania koht asus temaga saabunud kahe auülalise vahel: politseinik Ryan Holets (organiseeris USA hukkunud sõdurite haudadele 40 000 riigilippu ja lilli) ja 12-aastane poiss Preston Sharp (kelle Holets opioidisõltuvuses emalt lapsendanud on).

Melania pressiesindaja Stephanie Grisham teatas ajakirjanike päringule vastuseks, et Melania saabus oma aukülaliste esiletõstmiseks Donaldist eraldi ning Trumpid siiski lahkuvad ürituselt samas sõidukis.

Trumpe pole avalikkuse ees koos nähtud juba alates vana-aastaõhtust ehk tänavuse aasta jooksul. Melaniale on ikka olnud tähtis oma iseseisvust välja näidata. Üksiilmumise üks põhjus on kõmu põhjal ka Donaldi-poolne üleaisalöömine.

Trumpi "Olukorrast riigis" (ingl State of the Union) kõne oli tema ametiaja esimene. Selline esinemine on ette nähtud toimuma kord aastas ja riigipea esineb USA kongressi mõlema koja ees.