"Kui keegi tundus mulle surematu, siis see oli Eve. Ja eks selles surematuses peitub ka omamoodi tõde. Ta on olnud aastakümneid pea et kogu Eesti muusikamaastiku juurdekasvu juures. Ta on meile - väga paljudele lauljatele - olnud nagu ema," tõdeb pisaratega võitlev Lea Publikule Viilupit meenutades.

"Minu väiksed tütred laulavad juba paar aastat Lasteekraani Laulustuudios, mida Eve juhtis. Paar nädalat tagasi alustasin ka ise Eve palvel tööd selles samas laulustuudios. Kuna ta on oma tööd teinud nii tulihingeliselt, siis kujutan ette teda tiibade lehvides seda tööd jätkavat, lihtsalt teiselt tasandilt," sõnab Dali Lion ja lisab kurbusega, et kuigi teab, et ühe elu lõppedes liigub hing edasi ja surm ei ole lõpp vaid uue algus, ei taha pisaratevool siiski veel peatuda. "See lahkumine oli lihtsalt nii ootamatu. Kummardan maani ja soovin talle imelist hingelendu."

"Ta oli üks ääretult soe ja sõbralik inimene, keda oli alati tore näha. Just selline oli ta siis kui temast mõni päev tagasi lahkusin, soe ja õnnelik naeratus suul. Ta elas mulle väga kaasa, kui olin Saksamaal ravil ja ka nüüd, laulusaatest rääkides, ütles ta minu esituse kohta, et kas paremini on üldse võimalik. Tahtsin talle öelda, et mul läks seal kõik nässu ja et väga palju paremini on võimalik, aga täna hommikul sain teada, et paremini pole võimalik, sest rohkem ei antud võimalust. Igal juhul olen õnnelik ja uhke selle üle, et tundsin sellist imelist inimest nagu Eve."

Meenutuseks Viilupi nn kasvandikest ka üks video aastast 1999, kui Lea, tol ajal nimega Teemets, saates "Kaks takti ette" looga "Armastada vaid sind" esines.