Ehkki Edgar (59) sõnas mullu Kroonikale, et tema ja Vilja (47) abielu on tugev nagu Ontika pank, on Kroonika allikate andmetel advokaadid alustanud nende lahutuse ettevalmistamist. Avalikkus ei tohi sellest kuulda enne oktoobris toimuvate kohalike omavalitsuste valimiste lõppu.


Põgenes Edgari eest Brüsselisse?

Vilja rääkis europarlamendi valimiste eel tuttavatele, et ta soovib põgeneda Brüsselisse fiktiivseks kiskunud abielu eest. Viimasel ajal on ta nautinud oma klaveriõpetaja Taimo Toomasti (46) seltsi. Väidetavalt on Taimo Brüsselis Viljal sage külaline.

“Eestist ma nüüd kuskile kolima ei hakka. Sel kooliaastal on tudengeid palju juurde tulnud ja jätkan ikka õppejõuna Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias,” räägib Taimo. Ta ei lükka ümber kuuldusi, et viibis hiljuti Viljal Brüsselis külas. “Ma jätaksin selle teema üldse kommenteerimata,” sõnab ta.

2009: peod ilma Viljata

Vilja on sel aastal vaikselt oma proua Savisaare kohustustest kõrvale jääma hakanud. Sel aastal ei osalenud ta legendaarseks saanud Hundisilma talus peetud jaanitulel. Kuigi Edgar rahustas väidetavalt külalisi, et naine tuleb hiljem, Vilja üritusel ei osalenud.

Teine selle suve Hundisilma-meediasündmus, 21. augustil korraldatud vastuvõtt 1990.-1992. aastal Eestit juhtinud valitsuskabineti liikmetele, möödus samuti Viljata.

Ämm pole Edgarit näinud 3 aastat

Edgar Savisaare ämm Evi Laanaru ütleb, et nägi väimeest viimati kolm aastat tagasi. Mõni aeg tagasi küsinud Evi Viljalt lausa otse, et kas tollel on juba uus mees majja toodud.

“Ma ükskord küsisin Viljalt, et kas ma olen juba kellegi uus ämm,” muheleb naine.

Enam ei pea Savisaarte fassaadabielu jätkuma ka tütre Rosina pärast, kes lõpetas kevadel Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi ja läks Prantsusmaale Nancy linna II ülikooli üldkeeleteadust õppima.

Vilja sõnul ei pea aga jutud lahutusest paika. “Esialgu meil veel valimised tulemas. Ma ju tegelen sellega, aga mitte mingite muude protsessidega,” lausub ta.

Edgaril pole mahti Kroonika küsimustele vastata.