Kinnisvarahai MÄRT VOOGLAID tegi miljonikroonise annetuse Pelgulinna sünnitusmajale, kus on ilmavalgust näinud ka mehe kaks last.

«See on nii ilus hetk, kui laps sünnib,» teatab Märt Vooglaid (37). «Ma olen olnud oma mõlema lapse sünnituse juures. Mu kaks last on ilmale tulnud just Pelgulinna sünnitusmajas ja ma olen alati kiitnud seal töötavaid arste ja ülejäänud personali suurepärase töö eest.» Annetatud raha eest tehti korda töötajate puhkeruumid.


Märt Vooglaiu abikaasa Riina tõi aasta tagasi sealsamas Pelgulinna sünnitusmajas ilmale väikse Romani. «Kõik läks normaalselt,» ütleb Riina. «Kerge ei saa sünnituse kohta kunagi öelda.»


Riina ja Märt kohtusid mõne aasta eest Kuressaares, Punases baaris. Eelmisest kooselust Tiina Ristimetsaga on Vooglaiul üheksa-aastane poeg Georg.

Otsuse annetada tegi Vooglaid iseseisvalt endise äripartneri Urmas Sõõrumaa sekkumiseta. «Tallinna Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond on olnud edukas haigla aparatuuri ja instrumentide ostmise korraldamisel ja rahastamisel, kuid seni on tagaplaanile jäänud arstide ja personali töötingimuste parandamine. Mul oli soov tunnustada arste ja luua neile tõeliselt kaasaegne ja mugav töö- ja puhkekeskkond. Midagigi võrdväärset sellega, mida pakuvad oma personalile välismaised haiglad, kuhu kahjuks lahkub tööle suur osa häid eesti arste,» põhjendab Vooglaid oma firma Manutent panust.
Hiljuti lahutas Vooglaid oma äriabielu Urmas Sõõrumaaga. «Tegime täpselt pooleks,» seletab Vooglaid. «Mina sain Riia, Peterburi projektid ja Ülemiste kvartali, Urmas Sõõrumaale jäi Rotermanni kvartal ehk Rotermann City OÜ. Lahutus läks väga rahulikult. Mõlemal oli vaba võimalus valida, kumba poolt firmast soovida.»

Märt kinnitab, et Urmasega on nad endiselt väga head sõbrad edasi.