Tütre Dylan Farrow süüdistusi eitav Allen, kelle kinnitusel on kogu pilastuslugu tema eksnaise Mia Farrow' kättemaks, on nimelt juba 23 aastat suhtes oma kunagise kasutütrega, kusjuures suhe algas, kui Soon-Yi oli kõigest 21-aastane ning Allenil endal eluaastaid juba 56.

Et Soon-Yi oli Alleni ja Farrow ametlikult adopteeritud laps, siis liikusid inetud kuuldused režissööri ja äsja teismeeast väljunud naise kohta veel aastaid pärast suhte ilmsikstulekut. Nüüd, kus neil on endalgi juba teismelised (samuti lapsendatud) lapsed ning koledad jutud taas pinnale ujunud, on mees asunud enda ja naise armuloost taas lähemalt rääkima.

"Olen temast 35 aastat vanem, kuid ometi, kuidagimoodi - ei minu ega tema süül - see dünaamika töötas," rääkis Allen. "Ma olin isalik. Talle sobis suhe isaliku inimesega."

"Tema tahtis lasta minul kõike otsustada, mina aga andsin ohjad kingitusena tema kätte ning lubasin tal väga paljude asjade üle ise otsused langetada. Ta puhkes õitsele. See oli puhas õnnemäng," meenutas filmimees.

Woody ja Soon-Yi suhe algas juba 80ndate lõpus, mil viimane oli alles teismeline laps režissööri ja näitlejanna Mia Farrow peres, kus kasvas teisigi lapsendatud järeltulijaid.

"Kui temaga suhet alustasin, uskusin, et see on kõigest afäär. Et see ei ole tõsine, kuid sel suhtel olid omad plaanid. Ma poleks iialgi arvanud, et sellest midagi enamat võiks välja kasvada. Siis hakkasime aga koos väljas käima, seejärel kolisime juba kokku ja meile meeldis koos. Vanusevahel ei tundunud olevat mingit tähtsust, pigem tuli see meile kasuks," rääkis Allen.

"Talle meeldis, et tutvustasin talle paljusid asju, mida oma kogemustest tundsin ning mulle meeldis talle neid näidata. Paljudes asjades ta suisa edestas mind. Seepärast ma vedamisse usungi. Neid asju ei saa inimene ise ära korraldada. Kaks inimest saavad kokku, neil on triljon eripärast vajadust, neuroosi ja nüanssi, mis peavad kokku sobima. Kui üks väike asi ei sobi, on suur jama. Nagu vitamiinid su kehas - kui ühte pole, sured maha," kirjeldas ta armusuhte iseloomu.