2014
Iseteadlik, kuid julge valikuna disainis Evelin Ilves enda kleidi ise! Hoomates esimese hetkega puhkab silm täiusel, kus presidendipaar moodustab isikupärase tasakaaluka terviku. Presidendiproua kleit rõhutab voolujooneliselt naiselikku figuuri, romantikahõnguline ning mänglev pits (Piret Kartuse töö) kogu oma katvuses mõjub väga kuninglikult. Entusiastliku rahvusliku motiivide kandjana on Evelin Ilves inspiratsiooniks väga paljudele, sest etno-temaatikaga rõivad ei ole ainult mõeldud turismipoe riiulitele, vaid julgelt saab neid kanda enda igapäeva garderoobis!

2013
Evelini kleit on tõeliselt nooruslik, peaaegu et punk valik! Autoriks Xenia Joost. Evelini kleit on väga Vivienne Westwoodi tööde moodi, kus näilises lihtsuses peitub majesteetlik perfektsus, vormiline täius. Šikk!

2012
Kleidi disainis Merike Pääro. Lõikevalik oli väga julge, sest lisas rõhuastuse õlajoonele, mis visuaalselt annab laiust juurde. Üldpilt jäi suursugune, samas aga läks presiendiproua Setu motiiviga taas ka juurte juurde tagasi, kus müntidest kaunistus toimis ideaalselt kui ehe.

2011
Eesti motiividega šiki vastuvõtikleidi disainis Arne Niit. On näha, et väga tugevalt on mõeldud terviku peale. Suur aplaus juuksur Katrin Kruusmaale, kes suutis jätkata kleidil olevate jäälillede motiivi ka soengus. Tervikut täiustavad ka kõrvarõngapaar "Kiilid", autoriks ehtekunstnik Anneli Tammik.

2010
Suurt furoori tekitanud korsettkleit - kas dekoltee oli liiga avar või mitte? Arvan, et kleit oli hea valik, sest ega meie presidendiproua ei ole ju veel muldvana, et peaks end kookonisse katma. Etiketireeglid olid täidetud, õlad kaetud ning kleidil korrektne pikkus. Arvan, et korsettkleit on just see õige lõige, mis sobib presidendiproua Evelin Ilvese kehakujuga, andes sihvakust ning kergust. Üldmulje väga värske ning veidi neiulik, tervikut täiustab ka hea jumestus, mille tegi Katrin Sangla.

2009
Veidi "rööpast väljas" valik, sest üldmulje jäi hoolimata gigantsetele (kuigi väga kaunitele) ehetele siiski liiga sportlikuks. Suletud kaeluse osa "sööb ära" kaela ehk automaatselt kaotab ära sihvaka figuuri. Arvan, et kogu tervikpilt on kuidagi liiga ultramoodne, jääb puudu rafineeritusest ning pidulikkuse astmest. Kleidi autoriks oli Arne Niit.

2008
Presidendiproua totaalne muutumine! Vastuvõtul kandis proua Ilves ilusa tikandiga kaunistatud korsettkleiti ja jakki, millele olid kokku korjatud kõik Eestimaa lilled. Kleidi disainis Ülle Suurhans-Pohjanheimo, meeletus koguses tikkimistööd teinud "orjatariks" oli Kätlin Sammel. Antud kleit on suurepärane sillutis järgmisele astemele ehk teenäitaja, kui mõjuvõimas on etnostiili käsitlus.

2007
Kleit mõjub väga suursuguselt, lausa kuninglikult. Evelinist kiirgub hollywoodilikku glamuuri, see Ülle Suurhans-Pohjanheimo moemaja kleit passiks väga hästi ka mõnele välismaa punase vaiba üritusele. Arvesse peab võtma, et aastal 2007 tuli proua Ilvesel esimest korda astuda rambivalgusesse ning teha valikuid, mida nii mitmed sajad tuhanded silmapaarid pingsalt jälgivad! Ampiirlõikega kleit viib meid tagasi aastasse 1800, kus nimetatud lõige saavutas populaarsuse ning kus kangavaliku järgi sai ära otsustada antud kandja sotsiaalse positsiooni. Kleit on ka visuaalselt pikkust lisava efektiga - seega, kui soovite oma kasvule veidi lisa juurde anda, siis ampiirlõikeline kleit on õige valik. Antud komplekti ehted sobivad küll stiililt, kuid kleidi kangas on nii uhke ornamentikaga, et mina oleksin ehetena siin lisaks pigem näinud vaid kõrvarõngaid. Plusspunktid taas terviku ja läbimõelduse eest, sest isegi huulepulga toon sulandub ühte kleidil oleva lilleõie bordoopunase värviga.