1. "Vaprad ja ilusad" on USA noorim siiani katkematult jooksev seebiseriaal ning olles alguse saanud 1987.aastal, tähistas just oma 25.sünnipäeva.
  2. "Vaprad ja ilusad" muutus kohe alguses maailma vaadatuimaks teleseriaaliks, lõbustades ainuüksi USAs üle 26,2 miljoni vaataja.
  3. "Vapraid ja ilusaid" on nüüdseks toodetud 6385 episoodi (selle aasta 14.augusti seisuga)
  4. "Vapraid ja ilusaid" on näidatud 45-s maailma riigis, mille hulka kuuluvad säärased ülikonservatiivsed ja kauged maad nagu Tuvalu, Pakistan, Trinidad ja Tobago, Serbia, Egiptus, Iraan, Keenia ja Araabia Ühendemiraadid.
  5. Ühtegi aastat pole mööda läinud, mil "Vaprad ja ilusad" poleks võitnud Emmy Daytime Series Awardi ehk seebiseriaalide auhinda, mille alakategooriatesse kuuluvad preemiad parimatele osatäitjatele, režisööri-, kaamera- ja meeskonnatööle, kostümeerijatele, stsenaristidele ja paljudele teistele. Selle sarja tegijate riiulid peavad küll lookas olema, kuna kokku on auhindu 31 ning lisaks vähemalt 100 muud karikat ja tunnustust!
  6. Kuigi Brooke'i peetakse tihtipeale amoraalsemaks ja kergemeelsemaks tegelaseks kui Taylorit, siis on nad mõlemad olnud koos kõigi nelja Forresteri perekonna liikmega - Ridge Forresteri, Eric Forresteri, Thorne Forresteri ning Ridge'i poolvenna Nick Marone'ga - lisaks jaganud mitmeid teisi Forresteri pere väliseid meesterahvaid.
  7. Taylor on olnud suhtes kolme Brooke'i elus väga tähtsa mehega - venna Stormi, poja Ricki ja isa Stephen Loganiga.
  8. Ronn Moss ehk Ridge Forresteri kehastav näitleja on tegelikult eluaegne rokkmuusik, kes oskab mängida nii trumme kui kitarri ning on koos ansambliga Player andnud välja 4 albumit ning trooninud 40 hitiga USA muusikaedetabelite tipus.
  9. Eestit on külastanud "Vaprate ja ilusate" tegelastest kolm - Eric ja Ridge Forrester ning tänaseks manalateed läinud Sally Spectra.
  10. Praeguseks momendiks on "Vaprates ja ilusates" toimunud 70 pulmatseremooniat 41 inimese vahel, kellest vaid 10 vahel on toimunud suurem osa abiellumisi.

Boonusfakt: Algse originaalmuusika pealkirjaks on "High Upon This Love"
ning autoriteks Jack Allocco ja David Kurtz. Saksofoni mängib oma aja saksofonigeenius Eric Marienthal.