1. Milline on oli saatekava TV3 esimesel eetripäeval?
Esimesel eetripäeval oli saatepäevadiktoriks Annely Adermann. Annely mäletab esimesi eetris kõlanud sõnu: “Tere, TV3 austab saatepäeva!”. Diktor oli alati otse-eetris, tööpäev algas kella 16 paiku ja lõppes südaööl. Tekst tuli õppida pähe, sest suflöör puudus. Südaööl tuli ette lugeda ka järgmise päeva saatekava. Diktorid olid sel ajal veel näiteks ka Irmeli Karja, Mari Torga, Kätlin Kontor, Eve Kallaste. Aasta oli siis 1996.

2. Kes on iseseisvuse taastanud Eesti kõige kauem järjest ekraanil olnud uudistediktor?
Sirje Eesmaa! Päris algusest ja ka enne seda EVTVs, kuigi vahepeal mingid kõlakad olid, et eemaldati. Tegelikult pole Sirje kunagi ankruametist eemal olnud.

3. Milline oli TV3 esimene tõsielusaade?
TV3 pani realityžanrile alguse aastal 2000, kui eetrisse jõudis “Robinsonid”, mis oli rahvusvaheline (Baltimaade ühisprojekt) ja omas ajas väga eriline.

4. Milline oli TV3 esimene lavastuslik seriaal?

“V.E.R.I.”, mis alustas TV3-e eelkäijas kanalis RTV’s. TV3s oli juba “M-klubi”.

5. Milline on olnud suurim summa, mis võideti saates “Kes tahab saada miljonäriks?”?
Kahel korral võideti “Kes tahab saada miljonäriks” saates 500 000 krooni, kuid teleajaloo suurim võit ehk 1 miljon krooni läks välja saates “Targem kui 5b”.

6. Milline saade / sari on mingil põhjusel katkestatud enne planeeritud aega?
Igapäevane telesari “Helena” näitamine katkestati enne planeeritud aega.

7. Millised on olnud TV3 kõige suuremad otsesaated?

Millenniumiprogramm “2000 Täna”, “Eesti otsib superstaari” finaalid, “Su nägu kõlab tuttavalt” finaalsaated, “Eesti muusikaauhinnad”, “Laulud tähtedega”, “Eesti lemmiklaul”, “Laulupealinn” ja TV3 algusaastail ülekanded Õllesummerilt.

8. Millised talkshow’d on olnud TV3 kavas?
“Kahvel”, “Koosolek”, “Täna õhtul Alex Lepajõe”, “Õhtul õhus”, “Kalerii”, “Täna õhtul Mart Mardisalu”, “Kolmeraudne”.

9. Milline on olnud TV3-e kõige kõrgema reitinguga saade?
Päevikuuringult telemõõdikule mindi üle 2003. Sellest ajast on kõrgeima reitinguga TV3 saade
2. veebruaril 2003 eetris olnud “Kes tahab saada miljonäriks?”, mille keskmine vaatajate arv oli 403 700. Viimase jooksva aasta kõrgeima reitinguga TV3 saade on “Su nägu kõlab tuttavalt” finaal, mis kogus keskmiselt 297 800 vaatajat.

10. Millised kõmutekitanud tõsielusarjad on läbi aastate olnud TV3 ekraanil?
Esimesed olid “Robinsonid” (2000) , edasi “Farm”, “Džunglistaar”, “Naistevahetus”, “Tenerife”, “Tivoli”, “Malaisia”, “Lihtne elu”, “Kaunitar ja geenius”, “Anna otsib meest”, “Kohver”, “Mantlipärija”, “Unistuste printsess”, “Võlast vabaks”, “Elu veinimõisas”.

11. Millised on TV3 suurimad muusikalised saated?
“Eesti otsib superstaari”, “Laulud tähtedega”, “Hoia ja keela”, “Eesti muusika karikas”, “Eesti otsib lemmiklaulu”, lisaks laste lauluvõistlus “Tähtede laul”, “Haara Mikker”, “Laulupealinn”

12. Kes on olnud kõige kõmulisemad tõsielustaarid?

Farmi-Gabriel, Robinsoni-Siiri, Robinsoni-Helena-Reet, Unistuste printsessi-Roberto. Kahtlemata Lihtsa elu-Triin.

13. Mis on olnud TV3-e legendaarseimad seebikad?
“Vaprad ja ilusad” ning kindlasti “Kirgede torm”, mille fännipäevad ja staaride Eesti-külastus olid tõelised meediasündmused.

14. Millised on olnud TV3 kõige skandaalsemad saatelõigud?
“Kahvli” lesbi-show, mille tõttu ähvardas saadet eetrikeeld ning elevant, kes lahkumisel endast jälje jättis. “Julge muutuda” sarjas ilusaks muudetud Lea oli tegelikult pornostaar. “Õhtusöök viiele” jänese nülgimise näitamine. “Naistevahetuse” skandaalid on läbi aegade palju tähelepanu pälvinud, muuhulgas toimunud päriselu naiste vahetused. “Hoia ja keela” Ines Karu “lapsesuu-hetked”. “Lihtne elu” tüdrukute paljaste rindadega poseerimine ajakirja kaanel. “Kättemaksukontoris” Marion Pärna “surm”. Kalapulgaskandaal seoses “Kalapoeg Nemo” filmiga. Mihkel Raua ja Liina Vahteri armumine otse-eetris. Spekulatsioon Sirje Eesmaa lahkumise teemal. “Kättemaksukontori” fännipäeva tekitatud kaos. Katrin Lusti ja Veet Mano tüli.

15. Milline kodumaine saade/sari on olnud kõige pikemat aega ekraanil?
“Kodu keset linna”, 15 hooaega. “Kättemaksukontor” alustab uuel hooajal oma 16nda hooajaga. Kodumaistest saadetest paistavad silma seniajani eetris olev “Kaua võib”, mis Ain Allase juhtimisel alustab peagi oma 20nda hooajaga. Lisaks legendaarne “Stop”, mis alustas aastal 2000 ning mis on eetris olnud 34 hooaega ühtejutti.

16. Millised tuntud inimesed, kes praegu töötavad muudes telekanalites või valdkondades, on oma meediateed alustanud TV3s?
Teet Margna, Kristjan Jõekalda, Tuuli Roosma, Andres Kuusk, Lauri Hussar, Kadi Jaanisoo, Johannes Tralla, Kristjan Kalkun, Tarmo Maiberg, Märt Treier, Hanno Tomberg, Anne Sääsk.

17. Mitut inimest on tunnustanud “Eestimaa uhkus”?
Kokku oli “Eestimaa uhkus” eetris 10 aastat alates 2005. Kuna erinevatel aastatel on auhindu antud nii üksikkangelastele kui ka peredele ja lausa klassile, siis on uhkuse-tiitel antud kokku ligi 150le inimesele.

18. Milline oli näosaate esimene number ja kes seda esitas?
Esimene “Su nägu kõlab tuttavalt” hooaeg oli eetris 2013. aasta kevadel. Esimese etteaste tegi Elina Pähklimägi Elvis Presley`na esitades loo “Jailhouse Rock”.

19. Millised telemängud on olnud TV3s?
“Kes tahab saada miljonäriks?”, “Bingo loto”, “Püramiid”, “Vabad ja vallatud”, “Õnneratas”, “Pildimäng”, “33 küsimust”, “Kuldvillak”, “Auk seinas”, “Kahevõitlus”, “Rooside sõda”, “Swing”, “Rahaauk”, “Randevuu”, “Targem kui 5.B”, “Me armastame Eestit”.

20. Millised on olnud TV3-e naljasaated?
“Teet or Alive”, “Ice Dog M Show”, “Viva Las Vegas”, “Jan E. Uuspõld shos”, “K.A.M.”, “Edekabel”, “Faktuaalne kaamera”, “Pühapäev Sepoga”, “Normanni Show”, “Vilde tee”, “Palume lavale!”.