Mehe vahetu käitumine tekitab ümbritsevates inimestes moraalset rahutust ja igatsust headuse järele. Filmi stsenaariumi, mis põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel romaanil, kirjutas Rainer Sarnet.

Filmi peaosades mängivad Risto Kübar ja Tambet Tuisk ning Katariina Lauk, kaasa teevad ka Ülle Kaljuste, Roman Baskin, Ain Lutsep, Taavi Eelmaa ja teised Eesti tippnäitlejad.

„Idioodi” võtted kestavad 5. augustist 22. septembrini. Filmi võetakse üles peamiselt Narva Aleksandri kirikus, aga ka Tallinnas Dominiiklaste kloostris, Mustpeade majas ja Kadrioru pargis. Filmi esilinastus on planeeritud 2011 aasta sügisesse.

Filmi režissöör ja stsenarist Rainer Sarnet on tuntud kui mitmekülgne teatri- ja filmilavastaja. Tema käe all on valminud Von Krahli teatri etendused „Lumi”, „Ema” ja „Mis juhtus pärast seda, kui Nora oli oma mehe maha jätnud, ehk ühiskondade toed”, telefilm „Libahundi needus” ja mängufilm „Kuhu põgenevad hinged”.

„Idioodi” operaator on Mart Taniel ja produtsent on Katrin Kissa („Püha Tõnu kiusamine”, „Sügisball”). Filmi muusika loob Ülo Krigul, kunstnik on Jaagup Roomet ja kostüümide autorid on Jaanus Vahtra ja Riina Põldroos.