Anto Liivat pakkus õhtusöögisaates Nõmme kalasadamat!
Saates "Õhtusöök viiele" üllatas poliitkokk Anto Liivat huvitavate toidunimedega.
Esimene eelroog sai nimeks "Nikolai von Glehn’i Mustamäe-Nõmme kalasadam". Liivat võttis vaevaks nime ka lähemalt selgitada.
Nimelt nägi Nõmme asutaja Nikolai von Glehn oma vaimusilmas Nõmme sadamat. Laevad pidid Kopli lahest kanalit mööda otse Mustamäe nõlva alla sõitma.
Selle looga garneeris Liivat enda nooruslikult originaalset mõttemaailma.
Lisaks said külalised teada, mis on hundipersik (tomat).
Anto teenis külalistelt kokku 41 punkti. Selle nädala võidumeheks osutus aga Eerik-Niiles Kross.
Vaata Anto Liivati retsepte:
I EELROOG
Nikolai von Glehn’i Mustamäe-Nõmme kalasadam
Heeringa-hapukurgi-sibula salat kodusel mustal leival
Kodune must leib
200g heeringafileed
200g hapukurki
1 salatisibul
200g hapukoort
5 keedetud vutimuna
Haki heeringas, hapukurk ja sibul, sega hapukoorega, vajadusel maitsesta soola ja suhkruga, pane segu röstitud leivale. Kaunistuseks poolitatud vutimunad ja salatileht.
II EELROOG
Suvevaheaeg
Metsaseentega täidetud hundipersik
5 tomatit
300g tükeldatud soolaseeni
1 salati sibul
1 spl võid
170g toorjuustu
200g hapukoort
2 hakitud keedumuna
Soola, pipart
Hakitud tilli
Lõika tomatitelt pealt kaaneke, eemalda sisu, riputa sisse sool ja pipar. Keera 15min kummuli (mahl nõrgub välja). Hauta tükeldatud sibul võis, sega koostisained ja täida tomatid ning kata kaantega.
PEAROOG
Metslane Venemaalt
Krahv von Bergi metsanotsu pajaroog
Metskitse pajaroog.
1,5kg liha
500g porgandeid
1 pastinaak
1 kg kartuleid
1 pakk värskeid hernekaunu
2 sibulat
0,5l heledat õlut.
Marinaad:
3 spl õunaäädikat
3 spl mett
1 purustatud loorberileht
1 spl sinepit
4 spl õli
1 oks värsket rosmarini.
1 tšillipipra kaun
Sega marinaadi ained, hõõru liha seguga ja aseta marinaadis liha ööpäevaks külmikusse.
Võta liha marinaadist, kuivata majapidamispaberiga ja määri õliga.
Aseta liha ahjupotti, kalla peale õlu ja küpseta 175C juures ~2 tundi ja siis lisa juurviljad, maitsesta soolaga ja küpseta valmimiseni.
MAGUSTOIT
Ameerika unenägu
Vahtrasiirupi ja valge šokolaadiga kaetud ahjusoojad eestimaised marjad
300g külmutatud maasikaid
300g külmutatud mustikaid
300g külmutatud vaarikaid
300g hakitud valget šokolaadi
300g koorejäätist
Vahtrasiirup
Sega marjad ja kalla kuumakindlasse vormi. Peale puista šokolaad. Küpseta ahjus 200C juures umbes 10-15 min. Serveeri koos jäätisega, kaunista vahtrasiirupiga.