Esimese saate teemaks on segaperekond. Kui sallivad me oleme võõraste suhtes, kes meie perre tulevad? Mis saab siis, kui lapselaps naaseb õpingutelt välismaal ühes tõmmu kallimaga? Kas see, kuidas tulla toime üha väiksemaks muutuva maailmaga, on vaid eestlaste probleem? Mida arvavad sellest vene rahvusest inimesed?

Igas saates näeb kolme lühifilmi. Videolavastuste stsenaristi Villu Kanguri lähenemine teemadele on terav, humoorikas ja südamlik. Lugude lavastaja on Ain Mäeots. Esimese saate lühifilmides näitlevad Jim Ashilevi, Marta Laan, Marje Metsur, Väino Puura ja Eero Spriit. Iga lühifilmi järel saab sõna stuudiosse kutsutud ekspertidekogu. Saadetes osaleb ka stuudiopublik oma arvamusavaldustega.

“Mida teie arvate?” toob vaatajateni inimestevahelisi suhteid puudutava teema. Teemadering on lai, alustades neist, mis kuuluvad meie ellu igapäevaselt - näiteks suhted partneri, laste ja vanavanematega - kuni nendeni, mis on küll sama põletavad, kuid mida millegipärast varjatakse ja välditakse, näiteks homoseksuaalsus ja võõraviha.
 
Saade on ETV eetris reedeti kell 20.05.