Tänane esilinastus Kuressaares tõi saarele Eesti tippnäitlejad ja filmitegijate koorekihi. Kell 18 Kuressaare Linnateatris toimunud esilinastusele pääsesid vaid kutsetega külalised, kel avanes harukordne võimalus kohtuda peaosatäitjate Mait Malmsteni, Henry Kõrvitsa ja Ago Andersoniga (Loe lähemalt SIIT!).

“Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” toob kinodesse tagasi kolm kooliaegset sõpra, kes on otsustanud korraldada ägeda poissmeesteõhtu, aga satuvad ootamatult hoopis matustele. Unustamatust klassikokkutulekust on omajagu aega möödas ning kolme lustliku sõbra elus puhuvad uued tuuled. Kuum rokkstaar Toomas (Genka) on lõpuks otsustanud naise võtta, Mardi (Mait Malmsten) abielus on suured jamad ning Andres (Ago Anderson) on naissoole sõja kuulutanud hakates põhimõtteliseks poissmeheks.

Kuigi tujukad mehepojad on keskeakriisiga leppinud, kestab kirgede torm elumere lainetel endise hooga. Kuidas hoida oma staariseksapiili, kui meedia tõmbab sinu uuele plaadile vett peale? Kuidas eluga edasi minna, kui avastad, et kaasa on patustanud? Kuidas end pärast arvukaid äraütlemisi vastassoole ihaldusväärseks muuta? Seda, kas laulatus ikka toimub, kes vedru välja viskab, kas Mart päästab oma abielu ning kas Andres saab õnnelikuks, saad teada vaid kinosaalis. “Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused” on jultunud komöödia oma tuntud headuses koos armastatud Eesti näitlejatega, mis räägib elust enesest ja enamastki veel.

Lisaks peakangelasi kehastavatele Mait Malmstenile, Henry “Genka” Kõrvitsale ja Ago Andersonile lõid filmis kaasa ka muljetavaldav hulk tuntud tegijaid teatrist, televisioonist, raadiost ja ka internetist. Filmi kõrvalosatäitjate tiimis säravad laulja ja telestaar Tanja Mihhailova-Saar, telekoomik Kristel Aaslaid, muusik ja helilooja Stig Rästa, armastatud telesaatejuhid Anu Välba ja Kristjan Jõekalda, blogija Mariann “Mallukas” Treimann, raadio- ja teletegija Eeva Esse ning näitlejad Indrek Ojari, Ingrid Margus, Harriet Toompere, Anne Paluver, Külliki Saldre, Britta Soll, Merle Jääger, Mart Müürisepp, Franz Malmsten, Rita Kender jt.

Raju ja samas südamliku komöödia algstsenaarium pärineb Taanist, Eesti jaoks kohandas originaalstsenaariumi hetke üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo mahlaka huumoriga kohalikku konteksti tõi. Filmi režissööriks on ka seekord René Vilbre.

“Klassikokkutuleku” on produtseerinud Taska Film, mis on tootjafirmaks ka kõigi aegade neljale menukaimale Eesti filmile: “Klassikokkutulek” (2016), “Nimed marmortahvlil” (2002), “1944” (2015) ja “Sangarid” (2017).

Rohkem infot filmi kohta leiad SIIT!