"Casablanca", mille peaosades särasid Humphrey Bogart ja Ingrid Bergman, juhib Ameerika Filmiinstituudi koostatud viimase 100 aasta armastusfilmide edetabelit. Esikümnesse mahtusid ka "Tuulest viidud", "West Side`i lugu", "Puhkus Roomas" ("Roman Holiday"), "Mälestusväärne armulugu" ("An Affair to Remember"), "Sellised me olime" ("The Way We Were"), "Doktor Zhivago", "Suurepärane elu" ("It's a Wonderful Life"), "Armastuse lugu" ("Love Story") ja "Linnatuled" ("City Lights").

"Ma usun, et aegade jooksul enim meelde sööbivad filmid on armastusfilmid," tsiteeris The Guardian režissöör Sydney Pollackit, kelle film on "The Way We Were" ja edetabeli 13. kohale pääsenud "Minu Aafrika" ("Out of Africa").

Näitlejate edetabelit juhtisid Cary Grant ja Katharine Hepburn kuue filmiga, järgnesid Bogart ja Audrey Hepburn viie filmiga. Vanim edetabelifilm oli 1920. aasta linateos "Way Down East" (71. koht) ja uusim 1998. aasta "Armunud Shakespeare" (50 koht).

Filmiinstituut alustas erinevatel teemadel edetabelite koostamist nelja aasta eest. Edetabeli koostamisel osales 1800 režissööri, näitlejat, stuudiojuhti ja kriitikut.