Esimene autosalong-kino avab seansiks oma uksed 22. jaanuaril kell 19.00 Tallinnas, City Motorsi Dacia esinduses (Peterburi tee ja Väike-Paala nurgal). Esimeseks filmiks valisid Facebooki fännid filmi "Kevade“. Ürituse ning filmi juhatab sisse Mart Sander, kes koos Bel-Etage svingorkesteriga esitab enne seansi algust Eesti filmiajaloo kaunimaid meloodiaid.

Õhtujuht Mart Sander julgustab Eesti kino sajandal juubelil meenutama, et saja aasta eest ei läinud inimene niivõrd kinno, kuivõrd tuli kino inimese juurde. „Kino algaastatel sõitsid filminäitajad just sinna, kuhu rahval oli põhjust koguneda. Filmielamus saadi improviseeritud saalides, laatadel, rahvapidustustel. Nüüdki on filmisõpradel võimalus saada osa hoogsast kinopeost, mis on oma olemuselt kindlasti palju värskem elamus kui popkornilõhnalise sündikaatkino külastamine,“ kommenteeris City Motorsis toimuvat filmiüritust Mart Sander.

City Motorsi juhatuse liikme Henrik Raave sõnul on filmiõhtud loogiline jätk möödunud aastal toimunud kontsertide sarjale, kus esinesid Liisi Koikson, Koit Toome, Birgit Õigemeel, Lenna ja Iiris Vesik. „Autosalong tuleb vabadel hetkedel avada kultuurile ja nii oleme me ka jõudumööda talitanud,“ ütles City Motorsi juhatuse liige Henrik Raave.

Eesti Film 100 funktsionääri Mikk Rand’i arvates on muusikud filmirahvast vahel palju paremas olukorras. „Muusikute loomingut saab nautida igal pool. Ka liikuva auto roolis. Kahjuks filmidega päris nii lihtne ei ole – kui tagaistuja saab seda teha arvutist siis autojuht peab endiselt teed ja liiklust jälgima. Aga õnneliku juhuse läbi tuleb Eesti filmiklassika autojuhtidele lähemale – City Motorsi salongidesse. See näitab, et kino saab ikka, kui seda ise teha! Head jätkuvat filmijuubeliaastat!"

Kinoseansid toimuvad Tallinnas 22. jaanuaril, 12. veebruaril ja 4. märtsil ning Tartus 29. jaanuaril, 19.veebruaril ja 11. märtsil algusega kell 19.00. Piletid on müügil Piletilevis hinnaga 5 eurot.