Seni pole ükski Eesti film Veneetsiasse võistlema pääsenud. Aastate jooksul on Veneetsia festivali peapreemia Kuldlõvi võitnud sellised filmikunsti suurkujud nagu Ingmar Bergman, Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Oliver Stone ja teised, teatas “Sügisballi” pressiesindaja.

“„Sügisball” räägib inimeste eraldatusest ja võimetusest teisteni jõuda”, kommenteerib filmi režisöör Veiko Õunpuu. “Samas leidub seal muigeid ja absurdi ning mõni vastavalt häälestunud vaataja võib isegi laginal naerda saada.”

Filmivõtted toimusid käesoleva aasta alguses Lasnamäel, kus näeme argipäevast draamat, milles ristuvad kuue magalaelaniku elud.

“"Sügisballi” vastu tundis esialgu huvi hoopis festivali kõrvalprogramm „Giornate Degli Autori“, aga kuuldused heast filmist levisid lõunamaise sooja tuulega kiirelt põhiprogrammi valijateni, ja nii me saimegi ükspäev kutse osaleda nende „Orizzonti“ võistluses, mis peaks näitama maailma kino uusi suundi. Minu jaoks on see kutse ennekõike ilus kompliment“, kommenteeris filmi produtsent Katrin Kissa.

Filmi taga seisavad samad tegijad, kes 2006. aastal võitsid Õunpuu esimese lühifilmiga “Tühirand” pea kõik kohalikud filmiauhinnad

Eestis esilinastub “Sügisball” 13. septembril.