Kokku jagatakse Eesti muusikamaailma ihaldatumaid auhindu 17. kategoorias. Traditsiooniliselt kuulub auhinnagala juurde ka võimas show, kus üllatusi jagub nii televaatajatele kui ka neile, kes Saku Suurhallis kohapeal on.

Lavale astuvate artistide nimekiri on pikk ja võimas. Teiste seas esinevad Lenna, Ewert and The Two Dragons, Uudo Sepp, Ott Lepland, Rein Rannap, ÖED, Bert on Beats ja Maian.

Õhtut juhivad Reigo Ahven ja Triinu “Lepatriinu” Paomets.

Suursugune sündmus saab ka suursuguse kajastuse. Kõigil huvilistel ja kaasaelajatel kodumaal ja võõrsil on võimalus üritusest osa saada nii raadio, televisiooni kui ka interneti teel.

Raadio Elmar alustab Saku Suurhallist juba varajastel hommikutundidel, kui eetrisse läheb hommikuprogramm „Kaunis maa,“ mis teeb korraldajatega intervjuusid ja viib kuulajad kurssi toimuvaga. Raadiokuulajatel on võimalik õhtul osa saada ka kontsertülekandest ning vahetuimatest emotsioonidest.

Seltskonnagaleriid ja säravamaid hetki punaselt vaibalt ning otseblogi saab jälgida aga terve õhtu jooksul Elu24 veebist.

Kanal 11 pakub televaatajatele võimalust osa saada kõigest sellest, mis toimub lava taga, ees, kõrval või all. Saatejuhid Piret Laos, Robert Rool ja Jüri Butšakov alustavad otseülekandega punaselt vaibalt Kanal 11s juba kell 19.30

„Eesti Muusikaauhinnad 2019“ show enda otseülekanne alustab Kanal 2s Kell 20.00.