Tänavu jõudis TV3 uudisteni rekordarv vihjeid tublide inimeste kohta - neid, keda sooviti esile tõsta, oli ligi 400.
Vihjete seast tegi esialgse valiku þürii, kuhu sel aastal kuuluvad Heinz Valk esimehena, Elle Kull, Anna Levandi, Ines, Linnar Viik, Sirje Eesmaa ja Valdur Laid.

"Valik oli raske, sest südantsoendavaid lugusid saadeti tõesti palju," tunnistas zürii esimees Heinz Valk, keda eriliselt liigutasid noorte inimeste kangelaslikud teod. Ka Anna Levandit tegid rõõmsaks eelkõige noored: "See on suurepärane, et meil on nii palju noori inimesi, kelle üle uhkust tunda! See on väga positiivne märk."

Valdur Laidi sõnul, kes on olnud Eestimaa uhkuse þüriiliige algusest peale, oli sedavõrd suure hulga noorte inimeste osalemine esmakordne ning äärmiselt positiivne nähtus. "Võistlustöid lugedes oli ühtlasi näha, et "Eestimaa uhkus" on tänaseks kujunenud üle-Eestilise tuntusega ürituseks, mis on inimestel aasta ringi meeles lähedase või tuttava head tegu märgates," lisas Laid.

Ineselegi läksid esmalt hinge lood tublidest lastest ning ka eakatest, kelle lihtsad, kuid erilised teod väärivad imetlust.

Eestimaa uhkusega läbi aastate lähedalt seotud olnud Sirje Eesmaa tähelepanekul võis ka tänavu saabunud vihjed üldjoontes kaheks jagada: "Oli nii neid lugusid, kus inimesed teevad head kindlate eesmärkidega kui neid, kus kangelaslikkus on spontaanne."
Näiteks Elle Kullile läksidki tänavu hinge lood pigem neist inimestest, kelle südamest tulev heategevus on kestnud aastaid.

Linnar Viik tõdes, et masu-ajast ei ole Eestimaa uhkuse kontekstis märkigi. "Heade tegude kriisi kohe kindlasti pole ja tore, et varasemast enam hakkas silma ka uhkuseks esitatud mitte-eestlastest inimesi," märkis Viik.

"Eestimaa uhkus" gala toimub tänavu juba viiendat korda.