“Eesti filmi- ja teleauhinnad on kujunenud valdkonna üheks oodatuimaks sündmuseks ja Eesti Filmi Instituudil on väga hea meel kuulutada välja järjekorras kolmandad EFTA-d,” lausus Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. “Tänavune konkurss on kahtlemata eriline, vaatab see ju tagasi eelmisel aastal suuresti Eesti filmi- ja telemaastikku kujundanud EV100 programmile. Lisaks nägid ilmavalgust ka paljud EV100 välised filmid ja telesaated, mis samuti EFTA-sid püüdma lähevad. Ei ole kahtlustki, et tänavu on konkurents tihedam kui kunagi varem ja žürii seisab keeruliste valikute ees, seda nii filmi- kui ka televaldkonnas,” lisas Sepp.

Filmikategooriad

Parim mängufilm
Parim dokumentaalfilm
Parim animafilm
Parim lühifilm
Parim naisnäitleja filmis
Parim meesnäitleja filmis
Parim režissöör
Parim stsenarist
Parim operaator
Parim helilooja
Parim kunstnik
Parim helirežissöör
Parim monteerija
Parim kostüümikunstnik
Aasta tegija
Telekategooriad

Parim tõsielusaade (factual)
Parim teleseriaal
Parim meelelahutussaade (k.a. reality)
Parim uus saade
Parim erisaade
Parim ajakirjanduslik lugu
Parim naisnäitleja televisioonis
Parim meesnäitleja televisioonis
Parim naissaatejuht
Parim meessaatejuht
Parim režissöör
Parim stsenarist
Parim toimetaja
Parim operaator
Aasta tegija
Kandidaate saab esitada defol.io keskkonnas kuni 25. veebruarini. Auhinnasaajad valib erialaspetsialistidest koosnev žürii. Nii filmi- kui ka teležürii töö on kahevooruline, millest esimeses voorus selguvad nominendid ja teises võitjad. 2019. aasta EFTA-de nominendid tehakse avalikuks 12. märtsil 2019.

Eesti filmi- ja teleauhindade konkursi eesmärk on tunnustada filmi- ja televaldkonna professionaale ning tutvustada kinokülastajatele ja televaatajatele lähemalt ka nende erialade esindajaid, kes tihti kaadri taha jäävad.

Eesti filmi- ja teleauhinnad 2019 peakorraldaja on Eesti Filmi Instituut. Gala korrdaldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, ETV, Kanal 2, TV3 ja Tallinna TV. Pidulikust galast toodab ülekande ETV, televaatajani jõuab gala ETV ja Tallinna TV vahendusel.