Värskes numbris võtavad sõna nii Ilmar Raag kui Jaan Ruus, aga ka tartlased Katre Pärn ja Maarja Saldre. Filmiteemalist septembrinumbrit tutvustab peatoimetaja Toomas Kiho. Semiootikaprofessor Peeter Torop kõneleb sellest, mis jäi välja tema artiklist “Rahvusfilm ja kultuur”.

Seejärel linastub Elektriteatris 1985. aasta Leida Laiuse ja Arvo Iho noortedraama “Naerata ometi”. Pärast seanssi vestlevad publikuga mitmed filmi tegijad, eesotsas kaasrežissööri Arvo Ihoga.

Esitlusele ja filmile eelneb kell 16 Tartu Kõrgema Kunstikooli seinamaalingu avamine Tartus Vallikraavi 6. Maalingul on kujutatud läbilõige erinevatele põlvkondadele tuttavatest filmitegelastest ja Eesti filmi ajaloos olulistest isikutest. Maaling on Tartu Kõrgema Kunstikooli kingitus Eesti filmile ja Tartu linnale. Maalingu kavandi autorid on TKK maalingute osakonna tudeng Heiki Arge ja õppejõud Valentin Vaher. Töö teostavad maalingute osakonna II, III ja IV kursus Madis Liplapi ja Valentin Vaheri juhendamisel. Maalingu avavad Tartu Kõrgem Kunstikool, Eest Film 100 (esindaja Jaak Lõhmus) ning Tartu linna esindajad. Avamisel mängib viiulil filmimuusikat Indrek Kalda. Maalingu valmimist toetasid OÜ Pimik, Eesti Film 100, Tartu linn, Akzo Nobel AS ja Cramo Eesti AS.

NB! Lisaks on kõigil võimalik täna, 10. septembril ajavahemikus 16.30-18.30 külastada Tartu Linnamuuseumis viimaseid päevi avatud näitust „Filmilinn Tartu. Pääsukesest tARTuFFini”.