Esmaspäeval kell 22.25 on eetris “Välisilm esitleb: Kuninganna Elizabeth 80”. See kaheosaline aimefilm valmis käesoleva aasta alguses kuninganna Elizabeth II kaheksakümnenda sünnipäeva tähistamiseks.

Võttegrupi kaamerad jälgisid aasta jooksul kuninganna töid-tegemisi, filmiti avalikke sündmusi ja eraviisilisi kohtumisi, ametlikku visiiti Kanadasse ning osavõttu Briti Rahvaste Ühenduse valitsusjuhtide kohtumisest Maltal. Intervjuudest nendega, kes kuningannat lähemalt tunnevad, selgub, mida arvatakse kuninganna osatähtsusest praegusajal, ja kuidas monarhia elas üle 1990. aastate kriisi. Kuninganna loal on kasutatud ka arhiivimaterjale pulma- ja kroonimispäeva kulissidetagustest seikadest. Teisipäeval 17. oktoobril kell 22.05 näeb filmi teist osa.

Kolmapäeval kell 22.25 jõuab eetrisse “Windsor: Kuninganna loss”. Windsori loss on kuninganna lemmikkodu, mille nime kuningapere kannab. See on maailma suurim loss, kus pidevalt elatakse. Tuhandeaastane Windsor ei ole muuseum, vaid elumaja. Meile avaneb võimalus vaadata, missugust elu seal elatakse.

Sarja teises osas saame osa mitmekesistest sündmustest, mis toimuvad lossis aasta jooksul, näiteks Sukapaelaordu päevast ja Ascoti võiduajamistest. Sukapaelaordu kavaleride rongkäik meelitab ligi tuhandeid pealtvaatajaid. Aasta lõpule jõudes kogunevad lossiasukad kuninganna ukse ette jõululaule laulma.

Neljapäevases “Muusikaelus” kell 23.05 räägitakse kuninganna auks KUMU-s toimuvast Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdist, mida juhatab Briti Impeeriumi Ordeni vastne kavaler Paul Hillier. Briti Saatkond on helilooja Toivo Tulevilt selleks puhuks tellinud teose “Rejoice, Rejoice, Rejoice!”, mis tuleb kontserdil esiettekandele koos Pärdi, Kreegi ja Byrdi helitöödega. Saatejuhid Ruth Alaküla ja Ants Johanson, rezhissöör Erle Veber.

Reedel, 20. oktoobril kell 10.55 on eetris otseülekanne Tallinnast Raekoja platsilt, kus kuninganna Elizabeth II ja Edinburghi hertsog kohtuvad Raekoja platsile kogunenud inimestega. See on parim võimalus kahepäevase visiidi jooksul kuninglikku paari oma silmaga vaatama tulla. Kuningannat tervitavad Eesti muusikud, koorid ja solistid Aarne Saluveeri juhatusel. Ülekannet kommenteerivad suursaadik Riivo Sinijärv ja reporter Epp Ehand. Režissöör on Eva Katariina Taimre, produtsent Lii Kuldmäe.

Kell 21.35 on eetris erisaade Elizabeth II Eestis mis võtab kokku kuninganna Elizabeth II ja Edinburghi hertsogi kahepäevase visiidi. Lisaks visiidi kajastamisele saavad erisaates sõna Eesti inimesed, kellel briti monarhiaga või Suurbritanniaga isiklikum suhe on. Toimetajad Helle Tiikmaa ja Epp Ehand, režissöör Eva Katariina Taimre ning produtsent Lii Kuldmäe.

Kell 22 on eetris kordus hommikul toimunud otseülekandest. Lisaks mainitud saadetele kajastavad kuninganna Elizabeth II visiiti ka ETV päevakajalised saated “Terevisioon” ja “Paar” ning loomulikult “Aktuaalne kaamera”.