Eeloleval pühapäeval tähistatakse rahvamatkade, tuleteekonna ja mälestustseremooniatega üle Eesti saja aasta möödumist Vabadussõja pöördelahingutest. Ka ETV on sel puhul Vabadussõja ajaloolisel rindejoonel kohal ja vahendab päeva jooksul kolme saatega sündmusi Valklast Karksi-Nuiani.

Otselülituste vahendusel saab osa võidutule süütamisest Valklas ja tuleteekonnast läbi Eesti, mälestustseremooniatest Eesti erinevatest paikades, Eesti Vabariigi presidendi kõnest Vabadussõja Kehra lahingu mälestussamba avamisest ja taaslavastuslahingust Lahinguväljal ning kõigile avatud rahvamatkadest.

Märgilisi sündmuseid ja meeleolusid Eesti erinevatest paikadest vahendavad Margit Kilumets, Jüri Muttika, Reimo Sildvee ja Urmas Vaino. Tallinna otsestuudios juhib päeva Indrek Treufeldt.

Suurejoonelisele telepäevale saavad oma panuse anda ka kõik inimesed, kes sel päeval väljas tähistamas on – aadressile wabadus@err.ee on oodatud videod, mis annavad edasi meelolusid rahvamatkadelt ja piduliku päeva tähtsündmustelt, et neid tele vahendusel ka teiste vaatajatega jagada.

Vabadussõja 100. aastapäeva meenutamiseks toimub 2019. aastal sündmuste sari „Wabaduse teekond“. Lisaks rahvamatkadele toimuvad mitmed näidislahingud ja mälestustseremooniad. Samuti liigub Wabaduse teekonnal soomusrong-rändnäitus nr. 7 „Wabadus“. Lisainfo Vabadussõja rindejoonel toimuvate sündmuste kohta leiab www.EV100.ee

ETV otselülitused „EV100. Wabaduse teekond” sündmustelt on eetris sel pühapäeval kell 11, 14 ja 16!