Enne pidulikku auhinnatseremooniat kohtub Bruno Ganz oma austajatega laupäeval kell 13 Solarise kino 1. saalis toimuva filmi „Julia haihtumine” eriseansi eel ja järel. PÖFFi vitamiinilaksu programmi kuuluvas komöödias mängib näitleja meespeaosa.

Bruno Ganz (s. 1941) tegi oma esimese rolli juba 1960. aastal, kuid läbimurre saabus siiski 1976. aasta saksa filmis „Sommergäste”, mis tegi Ganzi kuulsaks nii Euroopas kui ka USAs. Seejärel hakkas näitleja mängima mitmete tipplavastajate nagu Werner Herzogi, Wim Wendersi, Francis Ford Coppola jt filmides.

1977. aastal mängis ta koos Dennis Hopperiga Wim Wendersi linatöös „Ameerika sõber”, 1979. aastal aga koos Klaus Kinskiga Werner Herzogi nimekas filmis „Nosferatu: öö fantoom”. Ilmselt Bruno Ganzi kaks kõige tuntumat rolli on 1987. aasta Wim Wendersi filmis „Taevas Berliini kohal”, kus ta kehastas ingel Damieli, ning PÖFFilgi edukalt linastunud filmis „Allakäik” (2004), kus Ganz kehastas Adolf Hitlerit ja tema viimaseid päevi.

PÖFFi publik on Bruno Ganzi näinud veel filmidest „Leib ja tulbid” (2001) ja „Vitus” (2007). Viimastel aastatel on näitleja osalenud ka Oscaritele kandideerinud linateostes „The Reader” (2008) ja „Der Baader Meinhof Komplex” (2008).

Bruno Ganz on tänavu valitud koos näitlejanna Iris Berbeniga Saksa Filmiakadeemia presidendiks.

Laupäevasel erilinastusel näidatavas komöödias „Julia haihtumine” mängib Bruno Ganz elegantset vanahärrat, kes kohtub juhuslikult linnatänavail oma 50nda eluaastani ja selle maagilise numbri üle mõtiskleva filmi peategelase Juliaga. Nendel kahel üksikul inimesel tekib omavahel hea klapp, aastatega tekkinud argirutiin ja eluväsimus asenduvad rõõmu ja taasarmumisega.

Lavastaja Christoph Schaubi ühtaegu tragikoomiline ja heatujuline draama võtab luubi alla nii noori, keskealisi kui ka juba vanemaid inimesi puudutavaid küsimusi, olles omapäraseks peegelpildiks kõigele sellele, mida me kutsume vananemiseks.