Sündmus on pühendatud Eesti filmi 100. juubelile!

Näitus on valminud ERRi muuseumi ja Pärnu Muuseumi koostöös ning keskendub rohke esemelise ekspositsiooni kõrval foto-, tele- ja kinotegijatele. Loodusfilmi tuhandet nägu esindab näituseosa Rein Marani loomingust, telekunstniku tegemistest läbi kolme aastakümne saab ülevaate kunstnik Tiina Alveri loomingu esitlusest. Eksponeeritud on populaarse telelavastuse "Nöbinina" kostüümid ja rekvisiidid. Lisaks Valdo Pandi isikunäitus, ajaloolised tele- ja kinokaamerad.

Seda, kui kõnekas võib olla üks jäädvustatud kaader, näeb tuntud filmimehe ja sõjajärgse Pärnu koolipoisi Enn Säde fotodelt, mille kaadritele on jäädvustatud tollased Pärnu inimesed, ehitised, sündmused, vaated jms. Väärtuslik aja- ja kultuurilooline materjal on restaureeritud ja eksponeeritakse stendidel, mis on varustatud autori mahlakate kommentaaridega.

Näituse teostumist toetavad Eesti Filmi SA, Kultuurkapital ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Näitus on avatud kuni 10. jaanuarini 2013. Näitusele lisaks toimuvad retrospektiivsed filmiesitlused, ettevõtmised noortele, "Nöbinina" erinevad konkursid ning kohtumisõhtud teleajakirjanike ja filmiloojatega.

Näituse avamisel kõnelevad Vahur Kersna, Rein Maran, Jüri Pihel, Tiina Alver, Margus Saar, Enn Säde. Vaadata saab videoesitlusi ning kõlab elav muusika. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa juhatavad sisse uue näituste- ja telehooaja.

Sündmus on järelvaadav internetis ERRi ja Pärnu muuseumi kodulehel. Autogrammihuvilised saavad osta raamatuid. Hoone ees avatud kinotelk.