Alustuseks olgu mainitud, et filmi pealkiri on üle mitme kinoskäimise sisu vääriline.

Lühidalt kirjutades on tegemist linateosega, mis on värvikirev, sisuküllane ja armsal moel habras nagu Ernõ Rubiku klassikaline kuubik segiaetuna algaja kokkupanija värisevate käte vahel.

Tasemel näitlejateansambel (Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, Chris Rock) mängib rolle usutavalt ja lapsesaamise teema iseloomu arvestades läbi lubatud huumoriprisma.

Komöödia – draama – romantika kastmes esitletav film õigustab ennast pea täies ulatuses – nalja saab piisavalt, draamat natuke rohkem ja romantikatki parasjagu – just nii palju, et mitte liiga ameerikalikult imalaks minna.

Pealkiri, nagu juba mainitud, annab sisust üsna ülevaatliku kokkuvõtte. Uute ilmakodanike ootuses käituvad inimesed vahel vägagi erinevalt, aga siiski on läbivad teatud sarnased mudelid mille filmi autor on osavalt kokkuvõtlikuks linateoseks vorminud. Aeg enne ja pärast „maagilist 9 kuud“ on nautitavalt värvikirevalt karakterite puhul välja toodud – valgest mustani.

Teemadevalik on avar, aga ei jää pooleteise saalis istutud tunni jooksul pinnapealseks, pigem on tegemist kiirkursusega, kus pikemalt peatutakse vaid kõige tähtsamatel teemadel. Erinevate filmis tutvustatavate saatuste hulgast leiab iga käitumismudeli esindaja kindlasti karakteri, kellega ennast samastada piinlikust tundmata, sest kui valehäbi hakkab näkku tõusma, siis lahendatakse olukord mõne mõnusa naljaga.