Thrillerina esitletav ekraniseering õigustab keskmise kinosõbra ootusi kindlasti – mõnusat närvikõdi ja üllatavaid sisupöördeid jagub lõppu kuulutavate tiitriteni.

Lugu iseenesest on lihtne – kaks edukat „ettevõtjat“ lükkavad kolmanda pakkumise liitumiseks tagasi ja see keeldumine päästab valla sündmusteahela, kus pidevast seljataha vaatamisest pole pääsu kellelgi. Nagu ikka on mängu peategelasteks piltilus naisterahvas (konkreetsel juhul kaks), halastamatud jõhkardid ja palju-palju raha. Pidev üksteise ületrumpamine heade ja pahade ja võlts-heade ja võlts-pahade poolt ei annagi filmi jooksul võimalust valida kellele pöialt hoida ja kelle ebaõnnestumisi loota.

Vägivallaga pole koonerdatud, ei möödu kümmet minutitki, kui kellegile asju karmide jõuvõtetega proovitakse selgitada. Mõned stseenid on üsna arvestatava võikusastmega, aga ilmselt on autori taotlus publikut natuke raputada.

Näitlejateansambel on muljetavaldav – Salma Hayek, Benicio Del Toro ja John Travolta niiöelda vanast kaardiväest ja Blake Lively, Taylor Kitsch ning Aaron Taylor-Johnson Hollywoodi uuest põvkonnast.

Kokkuvõtteks saab lühidalt mainida, et Oliver (Stone) on „oma ära teinud“ ja erinevalt mõnest teisest kinoelamusest ei pea saalis istutud aega taga igatsema hakkama.