Konverentsi laiem sisu hõlmab sõnavõtte ja paneele, mis kahe päeva vältel avavad ja analüüsivad Eesti mängufilmi hetkeseisu. Aset leiavad ettekanded ja arutelud Eesti mängufilmi tulevikuperspektiividest. Muuhulgas räägitakse filmist, kui mainekujundus-, majandus- ja kultuurinähtusest, arutletakse teemal, millisel kohal on Eesti film hetkel laias maailmas, räägitakse filmist kui tööstusharust, Eesti Filmi Instituudi arengusuundadest ja Eesti filmist noore filmitegija perspektiivist.

Ühe peakorraldaja, produtsent Karin Reinbergi, sõnul on konverentsi korraldamise idee küpsenud pea aasta, mil Eesti Filmi Instituudi loomise järgselt tekkis valdkonnal õigustatud ootus ka sisuliste muudatuste osas Eesti filmimaastiku korraldamisel. Nüüd tahetaksegi koostöös EFI ja valdkonna esindajate ning Eesti kultuuripoliitika kujundajatega teha kokkuvõte sellest, mis tehtud, mis teoksil ja kuhu ollakse teel.

“Konverentsi eesmärgiks on hõlmata Eesti filmi erinevaid aspekte nii selle kunstilises, tööstuslikus kui rahvusvahelises mõõtmes. Lisaks on konverentsi teise päeva kaasatud ka naaberriikide filmimaastiku kujundajad – sihtasutuste juhid ja valdkonna praktikud. Põhimõtteliselt on kõik väikeriikide filmitööstused samade probleemidega silmitsi ning kogemuste vahetamine ja koostöövõimaluste otsimine on elulise tähtsusega,” selgitab Karin Reinberg.

Konverentsile on oodatud kaasa mõtlema filmivaldkonnas tegutsejad ning kõik, kellele pakub huvi film ja läheb korda kodumaise filmi käekäik.

Teiste seas saavad sõna kultuuriminister Urve Tiidus ja kaunite kunstide asekantsler Raul Oreśkin (Kultuuriministeerium), Edith Sepp ja Piret Tibbo-Hudgins (EFI), Tristan Priimägi (SIRP), Karlo Funk (Eesti Instituut), Rain Tolk (OP), Kristian Taska (Taska Film), Tiina Lokk (PÖFF), Ilmar Raag jpt.

Konverentsi korraldab Eesti Rahvuslik Filmiprodutsentide Ühing koostöös Eesti Filmi Instituudi ja ERRiga, kes teostab konverentsist otseülekande kultuur.err.ee portaalis. Üritust toetab Eesti Kultuurkapital.

Vaata lisa konverentsi Facebooki lehelt.