Lisaks 1000-eurolisele rahalisele preemiale, mille panid välja Eesti Kinoliit, Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital, sai laureaat rändreliikvia, mille kujundas klaasikunstnik Ivo Lill. Preemia saaja valisid välja Anneli Ahven, Mait Mäekivi, Elen Lotman, Sulev Keedus, Tiina Andreas, Madli Lääne ja Ly Pulk.

„Ivar on operaatoriks õppiv noor ja väga andekas magistritudeng, kel on imetlusväärne koostöövõime. Nii žürii, kooli personal kui ka kõik tudengid näisid olevat ühel meelel, kui preemia saaja välja kuulutati,” kommenteeris tuntud Eesti filmioperaator Mait Mäekivi preemia üleandmist.

Ivar Taime operaatoritöö on tunnustust leidnud ka juba väljaspool Eestit. Viimane auhind saabus Portugalist Porto tudengifilmide festivalilt parima välismaise film eest (Moonika Siimetsa „Aeg ei peatu”).

Preemia ellukutsunud filmitudengid ning žürii loodavad, et filmimehe Jüri Sillarti auks ja mälestuseks loodud Püha Jüri preemia saab traditsiooniliseks tunnustuseks ühele filmitudengile igal aastal. Nagu Voldemar Panso preemia teatriilmas, mida antakse välja andekate teatriüliõpilaste esiletõstmiseks.