"Tunded on soojad ja erilised, et Eestis on nii palju häid inimesi," rääkisid "Jõulutunnelis" TÜ Kliinikumi Lastefondi esindajad.

"Me hakkame kasutama seda raha laste raviks, kes seda vajavad. Ravireisid, millest me ka hommikul rääkisime. Riik tasub operatsiooni välismaal, aga reisikulud peavad maksavad pered ise. See on see koht, kus me aidata saame."

"Meie eelis on see, et oleme kiired. Kui meil on olemas vahendid, siis me saame nendele peredele abi pakkuda!"

Lastefond toetab üle 400 lapse aastas ja kutsub kõiki, kes abi vajavad, nendega ühendust võtma.

TÜ Kliinikumi kliinilise geneetikakeskuse juhataja Katrin Õunapi sõnul põeb Eestis haruldasi haigusi hinnanguliselt ligi 110 000 inimest, neist kolmveerand on lapsed. Haruldaste haiguste avastamine ja raviprotsess on raskeks katsumuseks nii lapsele kui ka tema vanematele, sest lisaks keerulisele ravile seisavad pered tihti silmitsi ka rahaliste piirangute ja riikliku toetuse puudumisega. Seetõttu teebki “Jõulutunnel” tänavu koostööd Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga, kes on haruldast haigust põdeva lapse perele sageli viimane õlekõrs.

Heategevussaadet juhtisid tänavu Anna Pihl ja Kristjan Pihl. Saate kaasautoriteks olid Mai Palling, Kaidor Kahar, Hannes Hermaküla, Christel Karits, Aivi Parijõgi, Silvia Karro, Siiri Ottender-Paasma, Marit Valk ja Jüri Nikolajev.

Saatejuhid Anna ja Kristjan Pihl andsin hiljuti pikema intervjuu LP-le. Loe seda pikemalt SIIT!

Helistades numbrile 900 7701 saab annetada 5 eurot, numbrile 900 7702 helistades 10 eurot ning numbrile 900 7703 helistades on annetussumma 25 eurot. Partnerid Telia, Elisa ja Tele2 vahendavad annetusi vahendustasuta. Numbrid on avatud kuni 30. detsembri südaööni.