Algselt "Eesti otsib ahvi" nime kandma pidanud telelavastuses on oma roll täita ka Mihkel Raual endal, teistes osades astuvad üles Liis Lemsalu, Mart Sander ja Rauno Polman. Lavastajaks on Ingomar Vihmar.

Restorani New York New York kogunesid täna “Viimse vooru” tegijad, et üheskoos telelavastuse valmimisprotsessi meenutada, värvikamaid muljeid jagada ning mahlakamaid videolõike vaadata.
Produtsent Tuuli Roosma ja lavastaja Ingomar Vihmari juhtimisel valminud lavastuses kehastavad Raud, Sander ja Lemsalu talendisaate kohtunikke, Polman aga noormeest, kes keeldub end saate eelvoorus kaotajaks tunnistamast ning haarab relva. Algab emotsionaalsete, kirglike ja haaravate sündmuste jada, milles on nii koomikat, tragikoomikat kui ka suisa tragöödiat.

Mihkel Raua sõnul on “Viimne voor” näidend, kus saavad teoks iga talendisaate kohtuniku, aga ilmselt ka paljude televaatajate painajad. “Pealtnäha turvalises keskkonnas algav lugu teeb mitu ootamatut pööret, mis andsid mulle võimaluse tegeleda sellega, mis mind kirjutajana - mitte kohtunikuna, jumal hoidku selle eest! - kõige rohkem huvitab; need on inimese motiivid ehk miks keegi teeb ja ütleb just seda, mida ta parajasti ütleb või teeb. Ja mine tea, ehk õnnestub ühe pea peale pöördunud talendisaate najal jutustada ka mingeid üldistusi võimaldav lugu inimestest, keda tuntud kohas pea ees tundmatusse kohta hüppama sunnitakse,” selgitas Raud.

Mihkel Raua populaarse teleformaadi ainetel kirjutatud näidend toodi esmakordselt lavale Von Krahli teatris 2012. aastal. 2014. aasta suvel mängiti tükki menukalt USA teatris freeFall, St. Petersburgis, Floridas. 2015. aastal lavastavad “Viimse vooru” neli Soome teatrit, ettevalmistused teksti lavale toomseks käivad kolmes Venemaa linnas – Moskvas, Permis ja Abakanis. Nüüd on telesaatest sündinud lugu tagasi televisioonis, TV3s. Eesti saab tähistada uue telelavastuse valmimist, mis on oluline sündmus selles harva täiendust saavas žanris.

„Viimne voor“ jõuab TV3 vaatajateni reedel, 12. detsembril kell 20.00.