Loo peategelasteks on kolm keskkooliaegset parimat sõpra, kes üritavad enne klassi 25 aasta kokkutulekut endile tõestada, et noorus pole veel kuhugi kadunud. Peaosades säravad Mait Malmsten, Henry Kõrvits (Genka) ja Ago Anderson, filmi režissöör on René Vilbre ning produtsendid Kristian Taska ja Evelin Soosaar-Penttilä. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Anni Lindal, kostüümikunstniku Anu Lensment, monteerija Tambet Tasuja ning helilooja Arian Levin.

Film annab võimaluse heita lustlik pilk tüüpilise eesti mehe südamesse, kus nooruseuljus ei taha veel sugugi teed anda aastatega kogunenud elutarkusele. Nii on sellel veidral ja tormilised üleminekuajal pakkuda ohtralt valus-naljakaid olukordi, kuid armutu huumorimeel, eneseiroonia ja sõprus aitavad peategelastel toime tulla nii untsu läinud suhete, kõikuva enesekindluse, uute intiimtrendide, hirmutava spermaanalüüsi kui ka piinarikka klassikokkutulekuga.

Mait Malmsteni (Mart) sõnul olid filmivõtted emotsionaalselt vabastavad, kuid teraapiline osa algas juba enne võtete algust. “Väga kasulik on enesele teadvustada, et aeg kulgeb ka minu jaoks ja tuleb hakata leppima telefonikõnedega, kus tehakse ettepanek kehastada keskeakriisis meest,” naeris Malmsten. “Ehkki see ei pruugi esmapilgul nii tunduda, on kõik kolm peategelast normaalsed ja toredad inimesed. Nad on elus, (väikeste mööndustega) terved ja julgevad vastu võtta seda, mis elul veel pakkuda on.”

Režissöör Vilbre sõnul ei ole nii julget komöödiat Eestis varem tehtud, kuid et septembris võtetega alustatud filmi esilinastus on juba veebruaris, peab ta omamoodi imeks.
“Film “Klassikokktulek” on hea just sellepärast, et see ei ilusta, vaid vaatab ühele keskealisele mehele sügavale silma sisse. Mis ühtedele naljakas võib teistele suisa kurb tunduda,” ütles Vilbre. “Kui Kris Taska mulle algstsenaariumit lugeda andis, nägin kohe, et seda lugu saab ka Eestis mõnusalt lavastada. Teemad on kõigile tuttavad. Kui ta ajakava tutvustas, pidasin ma seda ebareaalseks. Ometi valmis film, mille kvaliteedis pole tehtud ühtki hinnaalandust. Selle filmi tegemine oli omamoodi "mission impossible" kõigi tegijate jaoks!”

Produtsent Kristian Taska sõnul võeti Eesti jaoks parimad palad Taani algversioonist ja lisati meile iseloomulik tragikoomiline ja irooniline varjund. “Taanlased on Euroopa filminduses suunanäitajateks. Martin Algus on nende loo siiski päris meie oma komöödiaks kohandanud. Kui Mait Malmsten, kellel omajagu enesekriitikat, filmi vaatas ja rahule jäi, siis oli see mulle viimaseks kinnituseks, et kõik mis plaanitud sai on ka kenasti kinolinale jõudnud. Rasked ajad nõuavad häid komöödiaid!” lausus Taska.

Peakangelaste kõrval astuvad üles kuumad noored staarid Mart Müürisepp, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port ning kolmiku abikaasasid ja endisi kallimaid kehastavad säravad diivad Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Marika Korolev, Kadri Adamson ja Maris Kõrvits.

“Klassikokkutulek” jõuab alates tänasest Eesti kinodesse Nasvast Karulani.

Vaata pilte eilselt esilinastuselt!