Paraku on Taneli ja Merlini tütrel allergia, samuti kardab Merlin last ettearvamatu käitumisega koeraga kahekesi jätta ja nad otsustasid kuueaastasele Roscole uue kodu leida. Atraktiivse välimuse ja mänguhimulise iseloomuga Roscost sai saatesarja kõige ihaldatuim loom, teda soovis oma uueks pereliikmeks ligi 80 inimest. Esimeses valikus välistasid Tanel ja Merlin pered, kus on väga väiksed lapsed ja teised loomad, sest Rosco ei salli enda kõrval teisi loomi.

Kõigepealt saatis Merlin Rosco Viljandimaale, loomaarst Ulvi ja tema tütarde juurde uut kodu proovima. Rosco suhtus Ulvisse kahtlustavalt ja loomaarst sai mitu korda koeralt naksata. Ulvi otsis endale sõbraks koera, kes temaga tööl kaasas käiks ja viis Rosco ka tallide juurde, kus teda ootas kolm koerast sõpra ja hobusekari. Üsna kohe sai selgeks, et Rosco ei salli teisi loomi üldse ja üritas kallale karata nii emastele retriiverile, endast kordi suuremale valvekerale, kutsikale kui ka hobusekarjale. Nii Ulvi kui Rosco tegemisi televiisorist vaadanud Merlin leidsid, et Ulvi kodu ei ole Roscole parim koht.

Ulvi kodu asemele valis Merlin Tartus elava Agnessa ja tema kaks tütart, kes said algusest peale Roscoga parema kontakti. Agnessa 15-aastane tütar Katriin omab võõraste koertega üsna suurt kogemust, loomasõbrast neiu käib Tartu loomade varjupaigas vabatahtlikuna abiks ja see aitas tal kiiresti Rosco südame võita. Noor neiu sai Roscoga väga hästi hakkama ja avaldas sellega muljet ka Merlinile. Viimaseks uue peremehe kandidaadiks valis Merlin Järvamaal elava 65-aastase Kalle, kes elab suure aiaga oma majas. Kalle poja perel on samuti Prantsuse buldog, kes mehele väga meeldib ja seetõttu otsustas ta saatesse tulla ja Roscole uut kodu pakkuda. Kalle ja Rosco leidsid ruttu ühisele keele ja koos veedetud päev möödus mängides, vorstiga maiustades ning üksteist tundma õppides.

Rosco ettearvamatu iseloom tuli kõige paremini välja ekspertide testil. Aivi palus Kallel Rosco sülle võtta, kuid koerale see ei meeldinud ja ta naksas Kallet käest. Aivi oli sunnitud Rosco allutamiseks kasutama jõulisi võtteid ja ta maha pikali suruma. Samasugune võitlus tuleb sinul temaga maha pidada, kui ta otsustab sulle või su lapselapsele hambaid näidata, ütles Aivi Kallele. „Eks ma pean siis endale ka silmusega köie hankima,“ vastas koera jõulisest allutamisest ilmselgelt ärritunud Kalle. Seevastu Merlinile meeldisid Aivi kasvatusvõtted väga. „Ma näen esimest korda, et Rosco võib niimoodi sülle võtta,“ ütles Merlin ja lisas, et Tanel on Roscot küll sülle võtnud, kuid selle käigus ka naksata saanud.

Eksperdid Aivi ja Martti soovitasid Merlinil Rosco uueks peremeheks valida Kalle. Merlin langetas valiku siiski Agnessa ja Katriini kasuks. „Ma vaatasin teid nagu iseennast,“ütles ta Roscot uuele perele üle andes. „Ma loodan, et te armastate teda nii nagu meie,“ lisas Merlin pisarsilmil. Rosco harjus Agnessa, Katriini ja Kätliiniga juba mõne nädalaga. Varasema koerakogemuse toel kasvatas pere Roscost sõnakuuleliku ja hea kaaslase. Rosco on leidnud omale uue parima sõbra.