Telekanali Vesti teatel viidi Tihhonov infarktiga Moskva kliinilise keskhaigla reanimatsiooniosakonda, kus talle sooritati kiireloomuline lõikus.

Vjatšeslav Vassiljevitš Tihhonov sündis 8. veebruaril 1928 Pavlovsski Possadis Moskva oblastis lihttööliste perekonnas, kuid unistas juba lapsena näitleja elukutsest.

Nooruk astus õppima kuulsasse filmikooli VGIKi ja juba 1948. aastal sai ta rolli Vene kodusõjast jutustavas filmis „Noor kaardivägi”. Esimene tuntus tuli 1957. aastal filmiga „Asi oli Penkovis”.

Silmapaistvamaid osatäitmisi oli vürst Andrei Bolkonski roll Lev Tolstoi kuulsa romaani ainetel valminud filmis „Sõda ja rahu”, mis on pälvinud ka parima võõrkeelse filmina USA filmiakadeemia auhinna Oscari.

Aastal 1973 tuli ekraanidele Tatjana Liozonova paljuosaline film „17 kevadist hetke”, kus ta kehastas Nõukogude luurajat Maksim Issajevit — SS standartenführer Max Otto von Strilitzit, mis on vaieldamatult tema kuulsaim roll. NLKP esimene sekretär Leonid Brežnev omistas talle isiklikult selle rolli eest Lenini ordeni.

Eesti vaatajatele on Tihhonov tuntud ka filmidega “TASS on volitatud teatama”, „Vaatame, mida toob esmaspäev” ja „Valge Bim mustkõrv”. Näitleja mängis kuni viimase ajani: 2006. aastal mängis ta Eldar Rjazanovi filmis „Andersen. Elu ilma armastuseta”.

Vjatšeslav Tihhonov on Nõukogude Liidu rahvakunstnik, Lenini ordeni, Au ordeni ja ordeni „Teenete eest isamaa ees” III järgu kavaler. Lisaks on ta veel lugematute preemiate laureaat.

Vene filmiliit on juba saatnud Moskva linnapea Juri Lužkovile kirja eraldada väljapaistvale näitlejale matmispaik kuulsal Novodevitšje kalmistul.

Liidu esindaja ütles RIA Novostile, et üheks Tihhonovi surma põhjuseks on hiljuti üleelatud operatsioon: „Hoolimata sellest, et see oli edukas, ei pidanud organism kõrge vanuse tõttu vastu.”

Laupäeval, 5. detsembril kell 15.40 näitab RTR Planeta näitlejast dokfilmi "Viimane kangelane". Ka PBK näitab mälestussaadet peale õhtuseid uudiseid.