Ainsad, kes esimesel õhtul värvimisega alustavad, on kollasest võidurosetist innustunud hipsterid Helen ja Karl. Nende ainsaks takistuseks saab see, et värv saab liiga kiiresti otsa.

Kõigil teistel naabritel tundub aega ülegi olevat, sest 24 tundi enne värvimise hindamist ei ole keegi peale hipsterite töödega ikka veel alustanudki. Tõdemus, et see oli viga, tuleb töid alustades aga üsna kiiresti.
Saarlaste kärgpere lihtne matemaatika näitab, et viimased värvikihid peaks peale jõudma väga täpselt selleks ajaks, kui hindajad juba korteriuksest sisse piiluvad.
Kalevipoeg Rasmus ja Soome piiga Elina on otsustanud aega kokku hoida ja kasutada värvimisprotsessi kiirendamiseks värvipritsi. Põneva dekoratiivvärvi valiku teinud Elina on värvi seina saamisega suures hädas: iisegi oskusliku maalri jaoks oleks selle kasutamine paras väljakutse.
Kavalad Renate ja Karel on endale remonditööde jaoks küll suure abiväe välja rääkinud, kuid kuna reageerida on vaja kiiresti, pole nende kohale saamine nii lihtne. 15 tundi enne kohtunike ringkäiku ei ole Renate ja Kareli unistuste korteris olukord kuigi palju valmimisele lähemale liikunud.
Naabrite suurimaks prohmakaks on juba mitmendat hooaega see, et värvitoonidel lastakse end üllatada. Poes värvikaardilt välja valitud ja koju toodud, ei kontrolli keegi värvi enne seina kandmise algust üle. Nii juhtubki, et pimedatel öötundidel, 10 tundi enne hindamise algust, avastavad nii saarlased kui ka kavalad, et värv pole üldse see, mida oodati.
Vaata klippi õhtusest ostast SIIT.