Grind kasvas välja kolme Pärnust pärit sõbra ühisest huvist muusika vastu. „Kõik sai aastaid tagasi alguse ühest Facebooki grupist, kuhu muusikat koguma ja jagama hakkasime,“ räägib Kaarel Sein, üks Grindi asutajatest. „Jagasime grupis Joosep Järvesaare ja Mihkel Sillaotsaga peamiselt värsket trummi ja bassi, tekkis järgijaskond, võib vist isegi öelda, et fännibaas ning sealt edasi on juba ajalugu. Kolisime peosarja Tallinnasse, Pärnusse jäid suvised Beach Grindi rannafestivalid ning veebruaris toimus järjekorras esimene Winter Grind,“ räägib Sein peosarja sünniloost ja arengust.

Grindi dokumentaal toob vaatajate ette palju enneavaldamata materjali telgitagustest kaadritest personaalsete telefonivideoteni ning loomulikult ei jää nägemata ka legendaarsed loosivideod, kus Joosep Järvesaar erinevateks karakteriteks riietatuna humoorikates videotes pileteid loosis. Lisaks jõuavad ekraanile intervjuud teiste seas Netsky (BE), Knife Party (AU), Sigma (UK), London Electricity (UK), Pendulumi (AU), Sub Focuse (UK) ja paljude teistega, kes aastate jooksul peosarja raames üles astunud on. Enam kui saja sündmuse jooksul on korraldajad Eestisse toonud üle 150 välismaise artisti ning olnud kasvulavaks kümnetele kohalikele plaadikeerutajatele.

Eksklusiivse dokumentaalfilmi esilinastusele järgneb Grindi pidu klubis Hollywood, mille peaartististiks on Suurbritannia trummi ja bassi DJ ja produtsent Friction. Reedese sündmuse järel suundub peosari pealinnas kahekuusele pausile, ent rõõmustab fänne 6.-7. juulil Pärnus suvise Beach Grind rannafestivaliga, kus astuvad lisaks kohalikule elektroonilise muusika kahurväele üles Jauz (USA) ja Macky Gee (UK).

Grindi dokumentaalfilm linastub Tallinnas, Kinos Sõprus sel reedel, 15. juunil algusega kell 21.45. Piletid filmiseansile on saadaval Ticketeri piletikeskkonnas.