Žürii ja televaatajad võtsid võistlejate pakutud hindamissüsteemi vastu ja pidasid kõige väsinumaks paari Peep Vain — Olga Kosmina. Ja kuigi nende esitatud aeglane valss ja pasodoble olid oma rütmilt ja meeleolult hästi erinevad ja üldjoontes söödavad, jäävad need arvatavasti ajalukku ainult Kosmina eri värvi sallidega.

Ühtlasi jõudis saade juba nii kaugele, et ainult heast esitusest ei piisa. Jääme lootma, et kahenädalane puhkus mõjub finalistidele kosutavalt ja projekti viimases saates astub tantsupõrandale kaks hiilgavat duetti.

Luisa Värk ja Martin Parmas
Kuigi Värk — Parmas suutsid koguda suure arvu punkte žürii poolt ja võitsid ka publiku poolehoiu, mõjus nende poolt esitatud tango mulle talviselt külma ja unisena.

Nagu Parmas ühes saates ütles: „Meie oleme sellised vanad ja igavad“, just sellisena see tango mõjuski. Ka esituses oli logisemist, mis ei ole nendele eriti omane olnud.

Seevastu lisas paarile uut värvi rumbaesitus. Väga efektne algus, paar tunneb ennast stuudios nagu oma kodus ja julgeb alustada tantsu juba lavatrepilt. Tantsus oli rohkelt elemente, mida on projekti vältel teiste paaride esituses juba nähtud, kuid nemad neid veel kasutanud ei olnud.

Värk suutis üllatada ilusa kostüümi ja soenguga ja nägi väga šikk välja. Kasutati rohkelt ka keerukaid elemente, näiteks tihedaid chaine-pöördeid, mis arvestades Luisa nõrka pöördetehnikat, oli eriti julge samm. Ka nendega tuli ta ilusti toime, millega sai järjekordseid plusspunkte ja tõestas oma arenguvõimelisust.

Koit Toome ja Kerttu Tänav
Kuna paar Toome-Tänav põdes ainsana väsimuse asemel külmetust, mõjutas arvatavasti just see nende tantsude valikut.

Tundus, et mõlemas kavas oli dueti põhiliseks ülesandeks sooja saada. Nende kvikstepi ja džaivi oleks võinud lasta ka non-stopina, sest erilist vahet neil kavadel ei olnudki.

Positiivse nähtusena tooks ma välja meeldiva nostalgilisuse, mida nende kavad tantsupõrandale laotasid. Ja kuigi nii „Grease´i“ kui ka „Kikilipsu laulu“ on raske nimetada Koidu lapsepõlvemuusikaks, kuigi ta seda olevat väitnud, töötas nii muusikaline taust, Kerttu kostüümid-soengud kui ka terve meeleolu paarile kasuks.

Järjekordselt ei jäänud märkimata ka Koidu säravus ja andekus, millega ka mina ei hakkaks vaidlema. Noh, mis ma siis ikka vingun nende kallal.

P.S. Soovin finalistidele omalt poolt tervenemist külmetusest ja talveunest ning jõudu ja tervist finaaliks. See võitlus saab olema raske nii osalejatele, žüriile kui ka televaatajatele.